Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще е

...
Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна и ще е
Коментари Харесай

Сутринта - мъгли, после на места - слаби валежи

Атмосферното налягане ще остане без основна смяна и ще е към междинното. Днес до към обяд в Дунавската низина, Източна България и котловините още веднъж ще се образува мъгла, Облачността от югозапад ще продължи да се усилва и основно след обяд, на обособени места в южните и планинските региони, ще има слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е слаб, в Източна България - до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 15° и 20°, сочи прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще се усилва. Слаби превалявания ще има на обособени места, основно Родопите и централните елементи на Стара планина. Ще духа слаб до сдържан вятър с южна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 6°.

По Черноморието в утринните часове ще се образува ниска облачност или мъгла. По-късно ще се усили високата и междинната облачност, само че единствено на обособени места, основно в южните региони е допустимо да превали. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 19-21°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 28.10.2020 слънцето ще изгрее в 06:56 часа и ще залезе в 17:23 часа. Продължителност на деня 10:26 часа.

На 28.10.2020 луната ще изгрее в 16:29 часа и ще залезе в 03:31 часа. Осветеност на диска в 0h UT 93 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР