Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца. Днес ...

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца. Днес

Прогноза за времето от НИМХ

Атмосферното налягане ще е близо до междинното за месеца. Днес ще е най-вече слънчево с раздрана висока облачност. До обяд мъглите в низините ще се разсеят. Вятърът ще е слаб до сдържан, най-вече от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 18° и 23°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще доминира слънчево време. От запад ще се усилва високата облачност, само че ще е най-вече раздрана. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра-към 9°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан западен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от юг. Максимални температури сред 19° и 22°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 48 мин. и залязва в 18 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 45 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 24 мин. и изгрява в 19 ч. и 35 мин. Фаза: два дни след пълнолуние.

Източник: novinite.bg