Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и

...
Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и
Коментари Харесай

Слънчев, но ветровит ден! Следобед нахлува студен фронт

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца и още ще се намалява.

Днес преди обяд ще е най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа мощен и стремителен вятър от юг-югозапад. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България, и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Облачността ще се усили и до вечерта от запад на изток ще превали дъжд, тук-там съпроводен с гръмотевици. На обособени места преваляванията ще са обилни, а в нощните часове против вторник – по високите полета дъждът ще се примесва със сняг. Дневните температури ще са високи и оптималните ще са най-вече сред 16° и 21°, само че до вечерта бързо ще се намалят, в София – към 16°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Преди обяд над планините ще доминира слънчево време с раздрана висока облачност, само че ще е прохладно. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. След обяд облачността ще се усилва и до края на деня ще е най-вече забележителна. Ще стартират и превалявания от дъжд, тук-там интензивни, а в обособени региони и съпроводени с гръмотевици. Над към 1800 метра преваляванията ще са от сняг. Привечер вятърът
Всичко за Вашата сватба
ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. През нощта против вторник, с понижението на температурите, границата на снеговалежа ще се намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 2°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че прохладно. Ще духа сдържан и мощен южен вятър. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, облачността ще се усили и до среднощ ще завали дъжд. Максимални температури: 14°-19°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгря в 7 ч. и 19 мин. и залязва в 19 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 25 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 31 мин. и изгрява в 10 ч. и 20 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg