Атмосферното налягане е значително по-ниско от средно за март -

...
Атмосферното налягане е значително по-ниско от средно за март -
Коментари Харесай

Зимата отново е тук! Синоптикът Красимир Стоев с лоши новини - сняг ще трупа и днес, най-тежно ще е положението в...

Атмосферното налягане е доста по-ниско от приблизително за март - ще се покачва. Днес ще остане облачно с превалявания, най-вече от сняг; в Югозападна България снегът ще премине в дъжд. Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология в Българска академия на науките Красимир Стоев.

Почти без превалявания ще е в североизточните региони от страната. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България краткотрайно и мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са в необятни граници: в Северна България сред 0°-3°, в Южна - сред 2 и 7°, в крайните югозападни региони до 10°.

Над планините ще бъде облачно, с превалявания от сняг. Ще духа мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 4°.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, тук-там основно по южното крайбрежие ще превалява сняг, който денем ще премине в дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха: 3°-5°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 6° - 7°.
На 24.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:23 часа и ще залезе в 18:43 часа. Продължителност на деня 12:20 часа.
На 24.03.2018 луната ще изгрее в 11:03 часа и ще залезе в 01:12 часа. Осветеност на диска в 0h UT 43 %. Фаза на луната: първа четвърт.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР