Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ...

Днес над по-голямата част от страната облачно с максимални температури между 3° и 8°


Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и още малко ще се повиши.

Днес над по-голямата част от страната облачността ще се задържи предимно значителна. Все още на отделни места, главно в източните и планинските райони ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°.

Това е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините облачността ще е предимно значителна и все още на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, все още на отделни места със слаби превалявания. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 5°-7°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 21 мин. и залязва в 18 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 24 мин. Луната залязва в 4 ч. и 54 мин. и изгрява в 14 ч. и 44 мин. Фаза: четири дни след първа четвърт.

Източник: skandal.bg