Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното

...
Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното
Коментари Харесай

Какво време ни чака през уикенда?

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от междинното за ноември.

През идващото денонощие в Източна България и множеството равнинни региони на страната ще е с ниска облачност или мъгла, като краткотрайни разкъсвания и усъвършенствания на видимостта ще има в следобедните часове. Над останалата част от страната облачността ще е най-вече висока и денем ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще са сред 7 и 12 градуса, оптимални - сред 17 и 22 градуса, малко по-високи в крайните югозападни региони, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, най-вече ниска слоеста. На места ще има ръмежи. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимални температури на въздуха 16-18 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, в изолирани региони със слаби превалявания. Сутринта тук-там в ниските елементи ще е мъгливо, а денем над масивите от Западна България ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - към 19, на 2000 метра - към 13 градуса.

В неделя и понеделник над Източна България ще доминира облачно време. Значителна ниска облачност и понижена видимост ще има заран и в доста региони в равнинната част от страната, само че към и след обяд облачността ще се раздира, видимостта ще се усъвършенства. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток и температурите ще продължат последователно да се намаляват.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР