Атмосферното налягане е близо до средното за месеца. През деня

...
Атмосферното налягане е близо до средното за месеца. През деня
Коментари Харесай

На много места в страната ще вали предимно слаб сняг, вечерта нахлува студен фронт

Атмосферното налягане е покрай междинното за месеца. През деня ще се покачва и ще стане по-високо от естественото.

Днес облачността ще е най-вече забележителна и на доста места в страната ще вали най-вече слаб сняг , само че в планините и Предбалкана ще има и по-съществени количества. Вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат. Ще духа до сдържан, в Източна България краткотрайно мощен вятър със северна съставния елемент, с който ще нахлуе още леден въздух. Преобладаващите минимални температури ще са от минус 4° до 1°, дневните - сред 1° и 6°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е забележителна, на доста места ще има превалявания от сняг , в Западна и Централна Стара планина, както и в планините в Югозападна България ще са обилни. Вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат. Ще духа най-вече мощен северен вятър, с който температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към минус 5°, на 2000 метра - към минус 11°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и тук-там в северните региони ще превали слаб сняг , на юг - дъжд и сняг. Ще духа сдържан и мощен северен вятър, с който ще застудее. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 23 мин. и залязва в 18 ч. и 44 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 21 мин. Луната залязва в 4 ч. и 15 мин. и изгрява в 13 ч. и 33 мин. Фаза: три дни след първа четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР