Атмосферната циркулация над Европа така се е организирала, че избутва

...
Атмосферната циркулация над Европа така се е организирала, че избутва
Коментари Харесай

Февруари идва с изненадващ обрат на времето

Атмосферната циркулация над Европа по този начин се е провела, че избутва зимата много на север и на изток, и ни чака интервал на по-топло и изсъхнало време. Високо атмосферно налягане над южните елементи на континента пречи на образуването на средиземноморски циклони, носи по-сухо и устойчиво време, а това ще увеличи и дневните температури в региона на Балканите, съобщи " ".

От ден дневно, последователно температурите ще се покачват с по  градус два и в края на седмицата и при започване на идната, тук-там северно от планините и в южните региони на страната ще доближат и надвишават 12 - 14 градуса.

В петък от север, северозапад ще нахлуе малко по-студен въздух, по атмосферен фронт, и тук-там ще има слаби превалявания от дъжд, вятърът ще се усили краткотрайно, само че с прекосяването на фронта още веднъж температурите ще тръгнат нагоре.

Значително по-високи температури се чакат в понеделник и вторник, след което, поради ново отмосферно разстройване, ще има условия за къси валежи и намаляване на температурите.

Но незабавно по-късно, във втората половина на идната седмица, температурите още веднъж ще поемат нагоре и времето ще бъда по-топло от нормалното за това време на февруари.

Температурите ще са над климатичната норма с към 5 - 8 градуса в обособени дни.

В планините ще е по-топло от нормалното, на височина 1300 метра дневните температури ще са позитивни.

В Еворпа също ще е по-топло от нормалното, изключително в южните и югозападни регион на континента. Активните процеси са на север и до момента в който атлантическите циклони не поемат по-южна посока атмосферната циркулаци се резервира. Промяна евентуално ще настъпи след 8 - 10 февруари, когато чакаме развиване и на средиземноморски циклони, а това може да докара назад зимат у нас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР