Атмосферата в това Народно събрание беше изключително отровна, каза Ивайло

Атмосферата в това Народно събрание беше изключително отровна, каза Ивайло ...

Ивайло Мирчев: Атмосферата в това Народно събрание беше изключително отровна


Атмосферата в това Народно събрание беше изключително отровна, каза Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Според него това е било така, заради различни гравитационни сили, които опитвали да направят всичко възможно да не се случват неща като съдебната реформа например и ограничаване властта на главния прокурор.

„Парламентът не се представи на ниво, да се надяваме, че следващият ще бъде по-добър“, отбеляза Ивайло Мирчев.

„Актуализацията на бюджета мина в конструктивен ход, има пари за пенсионерите, има пари за бизнеса – в това отношение свършихме добра работа“, каза Мирчев. „Никой от нас обаче не е доволен от работата на парламента, от късното образуване на комисиите и от начина на работа на самите комисии“, добави той.

Основните разговори бяха в посока формиране на управление и в това мина голяма част от времето, отбеляза още Мирчев.

„Това, което направи ИТН е, че извади един списък с имена и беше казано „Гласувайте сега тука“, без никой да обърне внимание на личността на премиера – че е мениджър продажби в една микро фирма с 9 души персонал, без ясни позиции на този човек във времето – политически и обществени“ , припомни Мирчев.

Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на , че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Легитимни ли са за Вас избраните след това парламенти?

Източник: fakti.bg