Атлетико срещу Реал е финалът в Суперкупата на Испания през

...
Атлетико срещу Реал е финалът в Суперкупата на Испания през
Коментари Харесай

"Атлетико" стигна финала за Суперкупата на Испания след обрат с късни голове

" Атлетико " против " Реал " е финалът в Суперкупата на Испания през тази година, откакто " дюшекчиите " победиха " Барселона " в зрелищен полуфинал. Тимът на Диего Симеоне се наложи с 3:2 над каталунците, макар че единствено девет минути преди края на дуела изоставаше с 0:1.

Срещата мина през куп обрати, а и петте гола на стадион " Крал Абдула " в Джеда паднаха през второто полувреме.

Коке откри в 46-ата минута, само че с попадения на Меси и Антоан Гризман в 51-ата и 62-ата " Барселона " обърна. В самия завършек на мача Алваро Мората и Анхел Кореа вкараха в 81-ата и 86-ата, с цел да донесат триумфа на " Атлетико ".

Срещата беше белязана още от анулиран гол на Меси, както и искания за дузпи от двете страни.

" Атлетико " ще играе в мач за Суперкупата на Испания за пръв път от 2014 година, когато завоюва трофея. Тимът има общо две купи от конкуренцията и четири изгубени финала.

Преди почивката " Барселона " имаше огромно предимство и сътвори редица голови положения пред вратата на " дюшекчиите ". Играчите на Ернесто Валверде обаче направиха няколко пропуща, а с отлични намеси се регистрира стражът на " Атлетико " Ян Облак.

Каталунците имаха и искания за дузпа, откакто топката срещна ръката на Фелипе, само че реферът Хосе Луис Гонсалес Гонсалес реши, че нарушаване няма, а и обстановката не беше прегледана с технологията за видеоповторения.

След почивката единствено 18 секунди бяха нужни на " Атлетико ", с цел да открие. Влезлият незабавно след паузата Коке приключи офанзива на скорост след пасове сред Жоао Феликс и Анхел Кореа, и осъществя с удар в долния десен ъгъл.

Отговорът на " Барселона " беше гръмотевичен и в 51-ата минута каталунците изравниха. Лионел Меси се разписа, като наказа неточност на отбраната в червено-бяло с прекрасен удар с десния крайник.

Само девет минути по-късно аржентинецът се разписа за повторно, само че попадението му беше анулирано поради игра с ръка при започване на офанзивата.

Каталунците не чакаха доста преди да вкарат още един път, като това стана в 62-ата минута. Антоан Гризман се разписа от близко, откакто Облак в началото избави изстрел с глава на Луис Суарес, само че нямаше отговор при добавката.

Последваха мощни минути за " Барселона " и още няколко положения, които каталунците пропуснаха, с цел да се стигне до заключителните минути, в които " Атлетико " означи два гола и обърна резултата.

Само в границите на пет минути " дюшекчиите " съумяха да компенсират пасива си. В 81-ата минута Мората вкара от дузпа, която беше отсъдена за нарушаване на вратаря Нето против Витоло.

Само две по-късно нова дузпа за " Атлетико " не беше отсъдена след игра с ръка на Жерар Пике.

Все отново в 86-ата минута Кореа вкара трети гол за " Атлетико " след контраофанзива и подаване на Мората.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР