Атлетико Мадрид спря серията си от три мача без победа

...
Атлетико Мадрид спря серията си от три мача без победа
Коментари Харесай

Атлетико се върна на върха в Испания

Атлетико Мадрид спря серията си от три мача без победа и надви над новака Майорка 2:0. Диего Коща в 26-ата и Жоао Феликс в 64-ата донесоха трите точки за отбора на Диего Симеоне. Гостите приключиха срещата с 10 души, откакто бе изпъден Мората в 78-ата минута.

Първата по-интересна обстановка пристигна в 13-ата минута, когато Майорка полубиха свободен удар в рискова позиция. Салва Севиля обаче прати топката право в обсега на Ян Облак.

В 26-ата минута, с първото си по-опасна обстановка, Атлетико означи за 1:0. Коке центрира от корнер и откри Диего Коща, който с глава, от близо, бе прецизен.

В 31-ата минута съдията Алехандро Ернандес отсъди дузпа за „ дюшекчиите “ за игра с ръка на Хуан Састре. След инспекция с ВАР обаче Ернандес промени решението и анулира дузпата.

Пет минути по-късно гостите удариха и греда. Сантяго Ариас овладя подаване в наказателното поле и нанесе удар, който разтресе лявата греда.

В 65-ата минута Жоао Феликс попари за повторно вратата на Майорка. Той направи страховит пробив и мина около няколко бранителя на домакините, след което стреля от границата на наказателното поле и осъществя за 2:0. При изстрела имаше и лек рикошет в състезател ва домакините и топката стана неспасяема за Маноло Рейна.

В 78-ата минута Атлетико остана с 10 души на терена, откакто бе изпъден Алваро Мората. Той влезе в спор с Франсиско Компас от Майорка и съдията им сподели по един жълт кратон. Мората продължи да стачкува сподели нещо на съдията, което накара Алехандро Ернандес да му покаже втори жълт и надлежно червен картон.

С тази победа „ дюшекчиите “ се връщат на върха в класирането с 13 точки. Майорка остават над чертата, на 17-ата позиция, с четири точки. В събота Атлетико приема в градското дерби Реал, а Майорка гостува на Алавес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР