Атлетико Мадрид спечели с 2:1 като домакин срещу Атлетик Билбао

...
Атлетико Мадрид спечели с 2:1 като домакин срещу Атлетик Билбао
Коментари Харесай

Атлетико отново трябваше да вади кестени от огъня

Атлетико Мадрид завоюва с 2:1 като хазаин против Атлетик Билбао в отсрочен мач от Ла Лига. Проблемите, които съпътстват "дюшекчиите " в последно време се видяха и този път, откакто кастилци се оказаха догонващи в резултата след попадение на Минуаин. Бяха нужни над 20 минути, с цел да може "рохибланкос " да се активизират и да изравнят в самия завършек на първата част посредством Йоренте преди Суарес да донесе скъпите три точки за столичани през второто полувреме.

Така 10-кратните първенци на Испания дръпнаха на 6 пункта пред втория Барселона при еднакъв брой изиграни срещи и на 8 пред първенците от Реал Мадрид.

Тази вечер наставникът на "лос колчонерос " Диего Симеоне се трансформира в най-дълго служилия треньор на тима с 309 дуела във всички шампионати, задминавайки починалия Луис Арагонес.

В 21-ата минута Иняки Уилямс центрира от десния фланг към непокрития в наказателното поле Икер Муниаин, който засече по малко неблаговиден метод, само че дефектът се трансформира в резултат и изненада Облак за 0:1.

Домакините дадоха отговор в края на първата част, когато Лемар постави топката на глава на Маркос Йоренте и след рикошет в Нуньес влетя неспасяемо в мрежата за 1:1.

В 50-ата минута Йоренте изведе Суарес отдясно в наказателното поле, той финтира Нуньес, който го повали и съдията уточни бялата точка. Уругваецът застана зад бялата точка и не сбърка, пращайки вратаря в противоположния ъгъл на осъществяването - 2:1.

В 84-ата минута Йоренте получи пас в пеналтерията и шутира по диагонала, само че в навън.

В 92-ата минута Нуньес засече с глава в наказателното, само че не му доближи височина и Облак улови.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР