Атлетико (Мадрид) се справи с 2:1 с Алавес и изпревари

...
Атлетико (Мадрид) се справи с 2:1 с Алавес и изпревари
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид спечели домакинството си на Алавес и излезе на трета позиция

Атлетико (Мадрид) се оправи с 2:1 с Алавес и изпревари Барселона, с цел да подгони водачите в Примера дивисион. След като Реал (Мадрид) в събота завоюва Ел Класико, успеха на отбора на Диего Симеоне им подсигурява излизане над Барса с точка повече.

Реал (Мадрид) и Жирона водят на върха с по 28 точки, Атлетико е с 25, само че и с мач по-малко. 4-и е Барселона с 24, а Алавес заема 17-ата позиция с 9.

Алваро Мората вкара за 2:0 в 45-ата минута, а преди този момент в 26-ата асистира на Родриго Рикелме. Гостите върнаха едно попадение посредством Андер Гевара в последните секунди на срещата. По този метод Атлетико записа 14-а поредна победа вкъщи, изравнявайки връх от 2013-а година, когато същата серия беше реализирана и на остарелия стадион " Висенте Калдерон ".

Антоан Гризман подхвана офанзивата за първия гол, извади топката на фланга за Мората, който пък с центриране я прати на задната греда. Испанският полузащитник Рикелме мъдро се отдръпна крачка обратно, с цел да си отвори място и със мощен изстрел я прати в горния ъгъл на вратата. Мората удвои преднината на Атлети минути преди края на първата част, откакто укроти дълъг пас на Коке, обърна посоката и стреля неспясяемо.

Попадение на Гризман през втората част беше анулирано от съдиите, които видяха фаул на Маркос Йоренте в израждането на офанзивата. В края на срещата гостите върнаха един гол посредством Гевара, който получи асистенция от Янис Хаджи, само че вратарят Ян Облак също носи известна виновност за гола.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР