Атлетико Мадрид постигна трудна победа с 1:0 над Бетис в

...
Атлетико Мадрид постигна трудна победа с 1:0 над Бетис в
Коментари Харесай

Десетима от Атлетико изтръгнаха победата срещу Бетис и си гарантираха място в ШЛ

Атлетико Мадрид реализира сложна победа с 1:0 над Бетис в семейството си от 36-ия кръг в Ла Лига. " Дюшекчиите " демонстрираха темперамент и стигнаха до трите точки, въпреки и в понижен състав. Марио Ермосо бе изпъден в 57-ата минута, само че даже и с 10 индивида на терена домакините на " Уанда Метрополитано " взеха успеха с гол на Диего Коща в 74-ата минута. Така те си подсигуряваха, че ще завършат в топ 4 в крайното класиране и ще вземат участие и следващата година в Шампионската лига.

През първото полувреме Атлетико на два пъти означи във вратата на противника, само че и в двата случая попаденията не бяха зачетени. Първо в 23-ата минута Анхел Корея прати топката в мрежата, само че ВАР сподели, че в развиването на офанзивата Маркос Йоренте е играл с ръка и голът бе анулиран.

В 37-ата минута домакините проведоха чудесна офанзива, Алваро Мората бе изведен на скорост зад отбраната и вкара, само че тук пък се оказа, че нападателят е бил в засада.

В 57-ата минута ситуацията за " Дюшекчиите " стана много неприятно, откакто Марио Ермосо спъна в тил откъсващия се Лорен Морон и реферът му сподели пряк червен картон.

Мадридчани обаче демонстрираха темперамент и в 74-ата минута стигнаха до надвит гол. Яник Ферейра Караско центрира от фаул и Диего Коща с глава означи за 1:0. И тук ВАР прегледа обстановката за игра с ръка на нападателя, само че този път попадението бе прието.

Така Атлетико си обезпечи трите точки и с актив от 66 се намира на 3-ото място във краткотрайното класиране в Ла Лига. Бетис пък остава на 13-ата позиция с 41 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСОТРИ
Ла Лига 36 кръг, събота 11 юли  Атлетико Мадрид 1:090 минута  Реал Бетис
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР