Атлетико Мадрид победи Селтик с 6:0 и записа рекордната си

...
Атлетико Мадрид победи Селтик с 6:0 и записа рекордната си
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид с рекордна победа в Шампионска лига

Атлетико Мадрид победи Селтик с 6:0 и записа рекордната си победа в Шампионската лига. По два гола вкараха Антоан Гризман и Алваро Мората, а другите осъществиха запасите Самуел Лино и Саул Нигес. Атлетико към този момент е водач с 8 точки, следван от Лацио със 7. Трети е Фейенорд с 6 точки, а Селтик остана на дъното единствено с 1 точка.

„ Дюшекчиите “ поведоха в 4-ата минута, когато Гризман се озова на добра позиция на границата на наказателното и с акуратен удар направи 1:0.

В средата на полувремето Селтик остана с човек по-малко. Японецът Маеда в началото получи жълт картон за подлагане против Ермосо, само че след намесата на ВАР съдията Иван Кружляк го изгони.

В добавеното време на първата част Гризман насочи диагонален пас към Хименес, а той смъкна с глава за Мората и топреализаторът на Атлетико засече с шпагат за 2:0.

След час игра Гризман направи резултата типичен с магическо осъществяване. Той посрещна топката след неприятна интервенция на бранител на Селтик и с ножичен удар я заби във вратата.

В 66-ата минута Самуел Лино овладя топката на ъгъла на наказателното поле и с извънредно техничен удар я насочи в мрежата на Селтик за 4:0.

Мадридчани не стопираха дотук. Анхел Кореа уцели гредата, а в 76-ата минута Мората вкара пети гол. Коке центрира, Лино смъкна с гърди за испанеца и той с компактен удар направи 5:0.

Наказателната акция на домакините завърши в 85-ата минута. Лино имаше присъединяване и в шестото попадение. Той подаде на Саул, който не съумя да се разпише от първия опит, само че топката остана в краката му и халфът я прати в мрежата.

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР