Атлетико Мадрид няма да пусне Антоан Гризман в Барселона, поне

...
Атлетико Мадрид няма да пусне Антоан Гризман в Барселона, поне
Коментари Харесай

Сагата продължава: "Атлетико" поиска 200 млн. евро за Гризман

" Атлетико " Мадрид няма да пусне Антоан Гризман в " Барселона ", най-малко не са за 120 млн. евро. Това стана ясно от публично известие на клуба по проблема с прехвърлянето на френския национал.

По-рано през днешния ден юристите на международния първенец внесоха в офисите на Ла Лига 120 млн. евро, колкото е неговата откупна уговорка сега. " Барселона " побърза да разгласи футболиста за собствен с 5-годишен контракт.
Гризман към този момент е футболист на " Барселона " Французинът подписа контракт за 5 години и коства 800 млн. евро
От " Уанда Метрополитано " обаче не са съгласни и упорстват за още 80 млн. евро. Причината: на 1 юли публично клаузата на играча стана 120 млн. евро, като преди този момент беше 200 млн.

" Атлетико " Мадрид смята подадената сума за незадоволителна за активиране на клаузата, защото явно футболистът и ФК Барселона са се договорили преди тя да падне от 200 до 120 млн. Освен това самият футболист разгласи решението си да напусне клуба на 14 май, когато клаузата още не беше понижена ", написаха от " рохибланкос ".

Comunicado oficial sobre la rescisión unilateral del contrato que vincula a Antoine Griezmann con nuestro club https://t.co/FvqvTMH55j
— Atlético de Madrid (@Atleti) July 12, 2019

Двата клуба седнаха да договарят в края на предходната седмица, само че не стигнаха до съглашение. Причината беше точно желанието на каталунците цената на футболиста да бъде понижена от 200 на 120 млн. евро, само че и да бъде платена по-късно. След това " дюшекчиите " приканиха Гризман да се яви на първа подготовка за новия сезон. Той обаче отхвърли.

Сагата с Гризман наподобява продължава. Той дебютира в мъжкия футбол с " Реал Сосиедад " през 2009 година, а през 2014 година мина в " Атлетико " Мадрид, с който завоюва Лига Европа през 2018 година " Барселона " ще бъде третият клуб в професионалната кариера на нападателя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР