Атлетико и Реал завършиха 0:0 в историческото първо мадридско дерби

...
Атлетико и Реал завършиха 0:0 в историческото първо мадридско дерби
Коментари Харесай

Атлетико и Реал с реми в полза на Барса

Атлетико и Реал приключиха 0:0 в историческото първо мадридско дерби на новия стадион на " дюшекчиите " " Уанда Метрополитано " в среща от 12-ия кръг на Примера дивисион. Равенството е в интерес на водача Барселона, който усили до 10 точки преднината си пред двата отбора от испанската столица.

Още в третата минута аржентинецът Анхел Корея изскочи самичък против Кико Касийя, само че от десетина метра не съумя да уцели очертанията на вратата на гостите. В 19-ата реферът Фернандес Борбалан отсъди нарушаване против Бензема, а по-късно Корея съзнателно изрита топката и нацели главата на френския нападател, само че не получи даже жълт картон. В заключителните 15 минути на първата част футболистите на Зинедин Зидан натиснаха и сътвориха положителни голови обстановки. При една от тях Кроос и Роналдо направиха двойно подаване в наказателното поле, германецът излезе самичък против вратаря Ян Облак и шутира в навън. В 34-ата минута Кристиано Роналдо шутира от отдалечен директен свободен удар, а Облак мазета в корнер. Две минути по-късно Марсело центрира към далечната греда, където Каземиро смъкна с глава към близкия Серхио Рамос, който от пет метра насочи неакуратен удар с глава. При повторенията се видя, че Рамос е ритнат в главата от Люка Ернандес, само че без последици.

Рамос не излезе за второто полувреме, а в игра се появи Начо Фернандес. В 58-ата Реал изиска дузпа. Марсело центрира, Хуанфран подвигна ръката си, само че топката се удари в неговия хълбок и по-късно в ръката. Гостите владееха повече топката, само че по този начин и не успяваха да материализират това си предимство. Лука Модрич и Роналдо насочиха неточни удари.

В 78-ата пред Гамейро от домакините се откри най-чистото голово състояние. Той преодоля с удара си вратаря Кико Касия, само че Рафаел Варан мазета от голлинията. При последвалия корнер Коке шутира мощно, а топката се удари в прибраната ръка на Кристиано Роналдо и дузпа не бе отсъдена. В заключителните минути „ белият балет ” натисна и Роналдо имаше страхотна опция за гол, само че в последния миг ударът му бе блокиран от бранител на домакините.

След нулевото тъждество и двата отбора имат по 24 точки, изоставайки на 10 от водача Барселона и на три от втория Валенсия, който на следващия ден гостува на Еспаньол.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР