Атлетик Билбао спечели баското дерби с Реал Сосиедад с 2:0.

...
Атлетик Билбао спечели баското дерби с Реал Сосиедад с 2:0.
Коментари Харесай

Рекордьорът Инаки Уилямс изведе Атлетик Билбао на върха в Испания

Атлетик Билбао завоюва баското дерби с Реал Сосиедад с 2:0. Головете за отбора на Гайска Гаритано вкараха Иняки Уилямс в 11-ата минута, който записа 122-ри следващ мач в испанския хайлайф, което е най-дългата серия за полеви футболист от началото на 21-ви век и Раул Гарсия в 38-ата минута.

В 11-ата минута домакините поведоха в резултата след груба неточност в отбраната на Реал Сосиедад. Андер Капа проби отдясно даде страховит пас към Иняки Уилямс, който откри резултата.

В средата на полувремето халфът на гостите Асиер Иляраменди се контузи, а малко по-късно реферът Хавиер Естрада Фернандес първо отсъди дузпа за Сосиедад за нарушаване точно против Иляраменди, само че след това промени решението си и даде фаул отвън наказателното поле.

В 38-ата минута падна и втория гол. Иниго Кордоба подаде на Раул Гарсия, а той насочи параболичен удар, който изненада Мигел Анхел Моя., който докосна топката, само че не можа да предотврати гола.

В 62-ата минута гол на резервата на Реал Сосиедад Александър Исак беше анулиран поради засада. Гостите пък насочиха единствено два точни удара в целия мач.

С тази победа домакините излизат отпред във краткотрайното класиране със седем точки от три мача, до момента в който Реал Сосиедад е девети с 4 точки. В идващия кръг Атлетик гостува на новака Майорка, а Реал Сосиедад ще има тежко домакинство на Атлетико Мадрид.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР