Атлетик (Билбао) детронира носителя на Суперкупата на Испания Реал (Мадрид)

...
Атлетик (Билбао) детронира носителя на Суперкупата на Испания Реал (Мадрид)
Коментари Харесай

Атлетик Билбао шокира Реал Мадрид и ще играе финал за Суперкупата на Испания

Атлетик (Билбао) детронира носителя на Суперкупата на Испания Реал (Мадрид) след победа с 2:1 и ще спори за трофея с Барселона. Баските, водени от новия си треньор Марселино Гарсия Торал, ликуваха в полуфинала на стадион " Ла Росаледа " в Малага след два гола на Раул Гарсия, който наказа " белите " през първото полувреме - в 18-ата минута и от дузпа в 38-ата.

Карим Бензема вкара в 73-ата, само че това не бе задоволително за отбора на Зинедин Зидан да стигне най-малко до равенството и да последват продължения. Така упованията за Ел Класико на финала не се сбъднаха. В неделя oт 22:00 баските ще се изправят против Барселона, който в сряда отстрани Реал Сосиедад след дузпи.

Атлетик (Билбао) завоюва Суперкупата на Испания през 2015 година, a преди този момент я бе завоювал единствено още един път - 1984 година Барса пък e притежател на трофея цели 13 пъти (за последно го завоюва през 2018 г.).

Баските нямаха победа над Реал в 11 следващи мача. Последният им триумф беше с 1:0 през 2015 година

Предишната им среща пък беше на 15 декември от 19-ия кръг на Ла Лига, когато Реал завоюва с 3:1, откакто игра с човек повече поради червен картон още в 13-ата минута на Раул Гарсия. Именно 34-годишният футболист се трансформира в воин довечера и се реваншира за издънката си преди месец. В 18-ата минута Лукас Васкес загуби обикновено топката, Дани Гарсия пусна отличен пас към Раул Гарсия, който бе изтърван от Рафаел Варан, излезе самичък против Тубо Куртоа и откри резултата - 0:1.

В 37-ата съдията Хуан Мартинес Мунуера отсъди дузпа за баските. След центриране в наказателното поле на Реал, Лукас Васкес сгреши и събори Иниго Мартинес. Опитният Раул Гарсия прониза за повторно Куртоа с тъкмо осъществяване - 0:2.

Зидан предприе забавен ход още на полувремето, когато пусна в игра Начо на мястото на Варан. Атлетик (Билбао) можеше да вкара и трети гол в 53-ата минута, когато Икер Муниаин пропусна с глава. Десет минути по-късно Марко Асенсио беше покрай попадение, само че топката се отби в десния дирек на вратата на Унай Симон. В 69-ата минута Асенсио още веднъж удари греда, този път напречната.

В 73-ата Реал най-сетне понижи изоставането. Федерико Валверде центрира в наказателното поле на противника, където Каземиро с глава смъкна топката към Карим Бензема, който от близко осъществя за 1:2. Първоначално бе маркирана засада на французина, само че след разглеждане на обстановката с ВАР, попадението беше зачетено.

В 79-ата минута Виялибре пропусна самичък против Куртоа. В 82-ата Бензема още веднъж вкара, само че този път имаше засада и баските продължиха да водят в резултата. В 88-ата шансът още веднъж беше на тяхна страна. Серхио Рамос надскочи след центриране Иниго Мартинес и засече топката с глава, само че я изпрати на сантиметри от задачата. Шестминутното добавено време не беше задоволително на избраниците на Зидан да стигнат до равенството и Реал бе заставен да се елементарни с трофея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР