Атлантическият съвет на България отправи ясно послание към българския премиер.Атлантическият

...
Атлантическият съвет на България отправи ясно послание към българския премиер.Атлантическият
Коментари Харесай

Атлантическият съвет поиска от Кирил Петков да отнеме от Русия СОК Камчия

Атлантическият съвет на България насочи ясно обръщение към българския министър председател.

Атлантическият съвет на България изиска от премиера Кирил Петков българската страна неотложно да отнеме собствеността на ваканционния комплекс " Камчия ", който е благосъстоятелност на държавното управление на Москва. Освен това от организацията упорстват за налагане на цялостен държавен надзор въз основата на ЛУКОЙЛ в Росенец край Бургас, написа

Ето и текста на цялата позиция на атлантиците:

ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО:
Г-н Кирил Петков
Министър-председател на Република България
КОПИЕ:
господин Никола Минчев
Председател на Народното събрание на Република България

Уважаеми господин Петков,

Русия разгласи България за вражеска страна. За Русия България е зложелател откогато съществуваме, само че към този момент Путин го разгласи и публично. Това ние, членовете и почитателите на Атлантическия съвет на България, за разлика от доста други, го знаем от дълго време и неуморно от години го вършим притежание на българския народ и на българските държавни управления.
Преди повече от две години, на 30.12.2019 година, отправихме апел към държавното управление на Бойко Борисов (https://www.facebook.com/BGATLANTIC/posts/539771996612703), за слагане под български надзор на в действителност съветските анклави на българското Черноморие - базата на „ Лукойл “ в Росенец и Санаторно-оздравителния комплекс " КАМЧИЯ ".
Предупреждавахме за внедрените във Варна, Поморие, Бургас и Св. Влас съветски военни лица, профилирани за диверсионни интервенции зад граница и прикрити като " непрекъснато пребиваващи в страната ". Предупреждавахме и че България продължава да бъде под тежка съветска енергийна взаимозависимост, макар че ИМА АЛТЕРНАТИВА. Предлагахме решения.

Предупреждавахме, че в държавното и политическо ръководство на страната постановат позициите си съветски сътрудници на въздействие и откровени шпиони, стремящи се да трансфорат България във васал на Русия.

Това положение на ръководството на страната, в днешните условия на разпалената от Русия нападателна, варварска война срещу свободна и самостоятелна Украйна и в изискванията на извънредно изострената хибридна война против България, против Европейския съюз и против НАТО, е неприемливо и към този момент е нетърпимо!

Време е за незабавни дейности на българското държавно управление и парламент за преустановяване на всички зависимости на българската страна от Кремъл!

Войната на Руската федерация против Украйна, дружно с хибридната експанзия срещу Европейски Съюз, НАТО и България и в действителност, война против демократичните правила и ред в целия свят, ще свърши и Путинска Русия ще бъде разгромена. Свободата и демокрацията ще победят, в това число и в Русия, някой ден. Но днешното безучастие на България и позорът от фактическия изопачен неутралитет на българските управляващи ще тежи на генерации български жители и обрича България на ориста на страна от трето качество.

Атлантическият Съвет на България изрично настоява САНАТОРНО-ОЗДРАВИТЕЛНИЯ КОМПЛЕКС „ КАМЧИЯ “ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОТНЕТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И
ДА БЪДЕ НАЛОЖЕН ПЪЛЕН ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ НАД БАЗАТА НА „ ЛУКОЙЛ “ В РОСЕНЕЦ!

Настояваме държавното управление и националното заседание неотложно да пресекат желанието на Русия – както тя го разгласи още преди две години - да трансформира СОК „ Камчия “ в „ съществена задгранична културно-хуманитарна площадка за пробутване на съветските ползи в Европа “. Пасивността на българския министерски съвет и национално заседание към това желание на Русия е неприкрито и явно за целия свят съучастничество на България в основаването на личната ни територия на вражеска съветска база за осъществяване на интервенции на хибридната война, а сигурно – и на възможната гореща война, която Руската федерация е възнамерявала от дълго време, подпали и към този момент организира срещу България, срещу Европейския съюз и срещу страните от Атлантическия алианс.

Призоваваме министър-председателя и ръководителя на националното заседание да отхвърлят всевъзможни илюзии и да оставят късогледите си партийни сметки, че с неутралитет могат да спасят България от съветските ракети. Нека бъде ясно на всеки– врагът атакува най-слабото място, а към този момент няколко български държавни управления, в това число и днешното, поставят упорити старания да поддържат България като най-слабото място в конфликта на Русия с демократичния свят. Както доста пъти в нашата най-нова история, Русия няма да се поколебае да удари България още веднъж и за следващ път.

Затова призоваваме национално виновните, демократични и патриотични български жители, политически партии и цивилен организации да упорстват министър-председателят и ръководителят на националното заседание да поемат персоналната си отговорност и посредством всички държавни институции неотложно да дадат мощен и явен отпор на вражеските проекти на Кремъл!

На българска територия не би трябвало да допуснем втори Крим и Донбас!

Настояваме санаториалния комплекс „ Камчия “ да се употребява като бежански център за бягащите от съветската експанзия в Украйна българи и украинци. Този комплекс разполага с нужната леглова база, места за хранене, доставяне, учебно заведение, спортни бази, басейни, логистични и информационни мрежи и други, които могат дейно да подкрепят бедстващите майки, деца и възрастни украински жители.

След привършване на войната комплексът „ Камчия ” да се употребява съгласно целите на българското общество.

Министър-председателят и ръководителят на националното заседание да поемат персоналната си отговорност и изпълнят своя дълг на държавници. Пред лицето на войната сложните решения са неизбежни а неутралитетът и отлагането ги вършат единствено по-тежки и мъчителни за всички.
И всеки ще понесе своята персонална отговорност – и пред историята и пред хората.

Атлантически съвет на България
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР