Атлантическият съвет излезе с остра позиция по повод поредната грозна

...
Атлантическият съвет излезе с остра позиция по повод поредната грозна
Коментари Харесай

Атлантиците срещу Радев: Омърси и армията с политиката си на разделение омраза. Оставка!

Атлантическият съвет излезе с остра позиция във връзка следващата грозна провокация от страна на метежника Румен Радев. Президентът за следващ път изиска оставка на държавното управление с извънредно грозни думи и съобщи, че депутати трябвало да се саморазпуснат. Омразната си тирада Радев изля във Военната академия при откриването на образователната година.

Ето какво написаха от Атлантическия съвет:

РАДЕВ ОМЪРСИ И АРМИЯТА С ПОЛИТИКАТА СИ НА РАЗДЕЛЕНИЕ И ОМРАЗА Ето за какво желаеме оставката на Румен Радев и подкрепихме подписката за импийчмънт! Най-напред, с отправените претенции президентът се държи не като обединител, а като разединител на нацията! С тези си дейности той повече не въплъщава единството на нацията и нарушава Конституцията (чл. 92, ал.1).

Президентът през днешния ден още веднъж сподели, че не е държавен глава и президент на всички българи, а един елементарен политически състезател, отдал се на политическа партизанщина и употребяващ високата позиция, която заема, за задачите на вътрешнополитическите битки. Радев желае еднолично цялата власт, която ще му бъде предоставена, в случай че се стигне до назначено от него служебно държавно управление.

Трудно е занапред да бъдат оценени изцяло възможните вреди, които ще нанесе Радев на България, в случай че получи властта по този начин, както я желае. Сигурно е обаче, че служебно държавно управление на Радев ще бъде освен държавно управление на реванша и политическата партизанщина, само че най-много кабинет, който ще работи за обезвреждане на евроатлантическия избор на обществото ни.

Продължаваме да настояваме да бъде разследвана съветската интервенция в изборите за президент у нас през 2016 година И възможна съпричастност на Радев към тази интервенция. Не на последно място, президентът, който по Конституция е висш главнокомандващ на въоръжените сили, изрече тези думи пред публицисти не някъде другаде и по друго време, а при визитата си във Военна академия "Г. С. Ракавски ", където взе участие в тържественото разкриване на новата образователна 2020/2021 година

По тази метод Румен Радев оскверни с една пошла политическа изява това тържествено събитие, където беше събран елитът и бъдещите водачи на защитата и въоръжените сили. Нещо повече - актът е освен аморален, само че и поражда въпроси за какво навръх това място президентът и висш главнокомандващ е избрал, с цел да стартира решителната част от своята политическа атака за завладяване на цялата власт в ръцете си посредством разформироване на Народното събрание.

Един висш главнокомандващ на въоръжените сили в една демократична европейска страна не може да си разрешава такова държание, изключително и най-много във връзка публично събитие, обвързвано с защитата на страната.

Днес Радев си разреши това, на следващия ден по същата логичност може и във връзка военно обучение, на което участва, да насочи същите претенции. Интересно е за какво Радев не изиска депутатите да се "саморазпуснат ", като посети откриването на новата парламентарна сесия на 2 септември, вместо да насочва сходни апели от двора на най-старото военно висше учебно заведение у нас?

Има ли храброст президентът да застане пред народните представители и да изиска властта? Каквото и да предприеме, президентът явно не е схванал, че България е парламентарна, а не президентска република и той няма правото да желае разформироване на Народното събрание.

Президентът освен, че повече не въплъщава единството на нацията и не съблюдава Конституцията, само че и към този момент подкопава устоите на държавността!

Затова той би трябвало неотложно да напусне своя пост, за който повече не е заслужен! Оставка!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР