Атланта Хоукс уволни треньора си Нейт Макмилън, след като тимът

...
Атланта Хоукс уволни треньора си Нейт Макмилън, след като тимът
Коментари Харесай

Атланта Хоукс уволни треньора си

Атланта Хоукс уволни треньора си Нейт Макмилън, откакто отборът до спирането за Уикенда на звездите салдото на отбора беше 29 победи и 30 загуби, оповестява STATS Perform/dpa. 

Надеждите на почитателите от щата Джорджия бяха за една вълнуваща акция, защото Макмилън влезе във втория си следващ сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА), поемайки поста от Лойд Пиърс. 

След като пое тима през 2021-а година, Макмилън направи серия от 27 победи и единствено 11 провали, нареждайки се на 5-о място на Изток. В плейофите те стигнаха до край в Източната конференция, елиминирайки по пътя си Ню Йорк Никс и Филаделфия. През идващия сезон 2021/2022 Атланта Хоукс се подреди на 8-о място в Източната конференция, като отпадна още в първия кръг на елиминациите. Това се балансира от втората най-хубава офанзива през акцията и петата най-лоша отбрана. В момента по тези индикатори са 16-и в офанзива и 21-и в отбрана. И защото трансферният интервал в Лигата е затворил, управлението реши, че няма по какъв начин да повлияе на представянето на тима и го уволни. 

Според Ейдриън Войнаровски от ESPN, помощник-треньорът Джо Прънти ще поеме поста краткотраен старши треньор, до момента в който те организират " огромно " търсене за непрекъснато решение. Журналистът твърди още, че " търсят треньор, който е посочил дарба да развива играчи, да направи отбора в нахлуване и отбрана един от най-хубавите 10 в Лигата и да носи отговорност за дейностите си ". И добавя, че съгласно тези критерии, Куин Снайдър от Юта Джаз се приема за добър вид. 

Според различен кореспондент от The Athletic, дава желанията си на Чарлс Лий от Милуоки, прекарал преди този момент четири сезона като асистент в Атланта Хоукс. Другите съществени кандидати за поста са Майк Буденхолцър, Кени Аткинсън – сега помощник в Голдън Стейт и някогашен старши треньор на Бруклин, помощник-треньорът на Сакраменто Хорди Фернандес и помощникът на Голдън Стейт Мич Джонсън.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР