АТЛАНТА (АП) — Висящото решение на Върховния съд за абортите

...
АТЛАНТА (АП) — Висящото решение на Върховния съд за абортите
Коментари Харесай

Могат ли парите на Medicare да защитят лекарите от престъпления, свързани с аборт? Работеше и преди, десегрегацията на болниците

АТЛАНТА (АП) — Висящото решение на Върховния съд за абортите в Айдахо може да зависи от това по какъв начин федералната разходна мощ може да отбрани лекарите от наказателния кодекс на щата. За насоки съдиите могат да погледнат към самото начало на Medicare през 60-те години на предишния век, когато обещанието за федерално финансиране най-сетне убеди лечебните заведения в Юга на Джим Кроу да десегрегират.

В устни причини по делото Айдахо против Съединените щати предишния месец съдиите Самуел Алито, Кларънс Томас и Нийл Горсъч повдигнаха въпроси по отношение на властта на администрацията на Байдън да тегли пари от Medicare от лечебни заведения, чиито лекари не вършат незабавни аборти от боязън да не бъдат преследвани.

В момента законът на Айдахо заплашва лекари със затвор, в случай че прокурорите оспорят тяхното здравно решение, че абортът е бил нужен, с цел да се избави животът на една жена. Айдахо също криминализира абортите, с цел да резервира телесните функционалности на дамата, обратно на федералните условия за незабавна помощ.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР