Съдия отхвърли искането на Марк Медоус да премести делото му за подривна дейност при избори в Джорджия във федералния съд

...
АТЛАНТА (АП) — Съдия в петък отхвърли искането на Марк
Коментари Харесай

АТЛАНТА (АП) — Съдия в петък отхвърли искането на Марк Медоус да премести делото му за подривна дейност при избори в Джорджия във федералния съд, като постанови, че Вместо това шефът на кабинета на Тръмп в Белия дом трябва да се бори с обвиненията в щатския съд.

САЩ Окръжният съдия Стив Джоунс в Атланта издаде решението след изслушване миналата седмица. Той поиска допълнителна информация от двете страни, преди да вземе решението си.

Решението е голяма ранна победа за окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, която прекара 2 години и половина в разследване и изграждане на делото срещу бившия президент Доналд Тръмп, Медоус и 17 други, преди да получат широкообхватното обвинение съгласно закона за борба с рекета на Джорджия. Тя каза, че иска да съди всички обвиняеми заедно.

Говорител на Уилис и адвокат на Медоус не отговориха веднага на исканията за коментар в петък вечерта.

Няколко други души са обвинени в обвинителния акт също са подали искания за преместване на делата им във федералния съд и провеждане на изслушвания пред Джоунс по-късно този месец. Решението от петък по случая на Медоус може да създаде проблеми за останалите.

Джоунс каза, че заповедта му е насочена към „сравнително тесен въпрос“ дали Медоус е показал дали неговият случай трябва да бъде преместен във федералния съд съгласно отстраняването на федерален служител статут и той реши, че не го е направил.

Подсъдимите бяха обвинени миналия месец от голямо жури на окръг Фултън по обвинения, че са участвали в обширна схема за незаконен опит да се отмени дори загубата на президентските избори на Тръмп през 2020 г. в Джорджия въпреки че гласоподавателите в щата бяха избрали Джо Байдън.

Всички се признаха за невинни.

Медоус каза, че действията му са били предприети като част от ролята му на началник на кабинета на президента републиканец. Той и адвокатите му също твърдяха, че тъй като той е бил федерален служител по това време, обвиненията срещу него трябва да бъдат изслушани във федералния съд и в крайна сметка да бъдат отхвърлени поради липса на основателност.

Прокурорите казаха, че действията са повдигнати в обвинителния акт имаха за цел да запазят Тръмп на поста, след като загуби от Байдън, демократ. Те казаха, че действията са били изрично политически по характер и са незаконни съгласно Закона на Hatch, който ограничава партийната политическа дейност на федералните служители. Като такъв, казаха те, делото трябва да остане във Върховния съд на окръг Фултън.

Практическият ефект от преместването на делото на Медоус във федералния съд щеше да бъде набор от съдебни заседатели, който включва по-широка област от просто преобладаващо демократичния Фултън Окръг и процес, който няма да бъде сниман или излъчван по телевизията, тъй като камерите не са разрешени във федералните съдебни зали. Но това няма да отвори вратата за Тръмп, ако бъде преизбран през 2024 г., или за друг президент, който да помилва Медоус, тъй като всяка присъда все пак ще се случи съгласно държавния закон.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР