АТЛАНТА (AP) — Републиканците в Джорджия гласуват за защита на

...
АТЛАНТА (AP) — Републиканците в Джорджия гласуват за защита на
Коментари Харесай

Републиканците в Джорджия казват, че религиозната свобода се нуждае от защита, но демократите предупреждават за дискриминация

АТЛАНТА (AP) — Републиканците в Джорджия гласоподават за отбрана на религиозните права от потъпкване от държавни и локални управляващи, до момента в който демократите предизвестяват, че от дълго време оспорваната мярка отваря вратата за хора и групи да дискриминират ЛГБТК+ хората в името на религията.

Сенатът гласоподава 33-19 за законопроект 180 на Сената в четвъртък, изпращайки го в Камарата на представителите за в допълнение разискване.

Това е ново експлоадиране в остарял спор в Джорджия, където законодателите преди осем години одобриха друга версия на мярката. Тогавашният шеф Нейтън Дийл, републиканец, наложи несъгласие през 2016 година под натиска на членове на бизнес общността, които споделиха, че се притесняват, че това ще навреди на способността им да притеглят чиновници и туристи.

Този път мярката се постанова в година на избори, когато всички законодатели са за преизбиране и републиканските водачи са станали по-консервативни.

Законопроектът отразява федералния закон от 1993 година, Закона за възстанов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР