Тръмп и 18 други обвинени по делото за изборите в Джорджия трябва да бъдат изправени пред съда на 6 септември

...
АТЛАНТА (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп и 18-те души,
Коментари Харесай

АТЛАНТА (АП) — Бившият президент Доналд Тръмп и 18-те души, обвинени заедно с него в Джорджия, трябва да бъдат изправени пред съда следващия път седмица по обвинения, че са участвали в широкообхватна незаконна схема за отмяна на резултатите от изборите през 2020 г.

Всичките 19 обвиняеми, включително бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани и началникът на кабинета на Белия дом Марк Медоус, са били осъдени насрочено за изправяне на обвинение на 6 септември, когато те също могат да внесат признания, според съдебните регистри.

Говорител на Тръмп не отговори веднага на въпрос дали бившият президент възнамерява да се откаже от явяването си.

Обвиняемите спазиха крайния срок в петък, за да се предадат в затвора на окръг Фултън. Тръмп беше арестуван в четвъртък вечерта – мръщеше се към камерата в първата по рода си снимка на бивш президент.

Всички от обвинените, с изключение на един, са се съгласили на сумата и условията на гаранция с окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис преди време и те бяха свободни да си тръгнат след резервацията.

Уилис, който използва закона за рекет на Джорджия, за да заведе делото, твърди, че обвиняемите са участвали в широкомащабен заговор за незаконен опит да задържат републиканците президент на власт дори след изборната си загуба от демократа Джо Байдън.

Медоус се опитва да се бори срещу обвинението в Джорджия във федералния съд. В понеделник се проведе изслушване за прехвърляне на делото му от държавния съд. Най-малко четирима други, обвинени в обвинителния акт, също се стремят да преместят делото във федералния съд, включително служителят на Министерството на правосъдието на САЩ Джефри Кларк.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР