Атина скоро ще бъде дом на нов устойчив мегаград, обявен

...
Атина скоро ще бъде дом на нов устойчив мегаград, обявен
Коментари Харесай

Гърция строи крайбрежен мегаград за $8 милиарда

Атина скоро ще бъде дом на нов резистентен мегаград, разгласен за най-големия план за градско възобновяване в европейската история. Разположен единствено на 20 минути от руините на Акропола, на мястото на бившето летище и олимпийския комплекс на града, Ellinikon освен ще вдъхне нов живот на гръцката столица, само че и ще бъде и нова дестинация за посетителите, написа Robb Report.

В новият град са вложени общо 8,2 милиарда $ частни вложения. Точният период за довеждане докрай остава нерешителен, само че градът на бъдещето в последна сметка ще предложи първокласни хотели и интернационално приети заведения за хранене, както и най-големия търговски регион в Европа и разпростиращ се 6 070 281б кв. м. крайбрежен " интелигентен парк ".
 The Mirror Line: Най-дългият небостъргач в света ще коства на Саудитска Арабия 1 трилион $
Тази страна ще построи 120 км дълъг град-небостъргач

The Mirror Line ще се състои от две чудовищни ​​сгради, всяка висока 16 000 фута (за информация Емпайър Стейт Билдинг е висока единствено 1454 фута)

Ellinikon

Градът ще бъде отварян поетапно. Първата фаза, включваща жилищен небостъргач, пространство за търговия на дребно и заведения за хранене, се чака да бъде отворена през 2025 година След това ще бъде издигнати и пуснати в употреба състезателен комплекс, яхтено пристанище и транспортна система от последващо потомство.

" Ellinikon ще генерира големи вложения и ще сътвори хиляди работни места за гръцката стопанска система ", разяснява основният изпълнителен шеф на гръцкия холдинг за недвижими парцели LAMDA Development Одисеус Атанасиу.
 Представяте ли си 60-етажен небостъргач, захранван напълно от възобновима сила? В Ню Йорк към този момент се строи подобен
Представяте ли си 60-етажен небостъргач, захранван напълно от възобновима сила? В Ню Йорк към този момент се строи подобен

Сградата ще е световна централа на американската банка JPMorgan Chase и се е извисява над центъра на Манхатън

" Градът Ellinikon ще е отражение на една нова парадигма на живот, работа и наслаждаване на живота ", разяснява той.

Макар и градът още да не е подготвен, най-нетърпеливите могат да прегледат бъдещият мегапроект в Experience Center, който се намира в Елинико (предградие на Атина). Там посетителите имат опция да прегледат редица виртуални изложения. " Това е най-хубавият метод да " изживеете " плана тъкмо в този момент ", декларира Атанасиу.

Посетителите могат също да обикалят крайбрежието на борда на симулирана моторна лодка на изложбата " Живот край морето " или да прегледат Ботаническата библиотека. Можете даже да извършите виртуална разходка из " Купола на нощната градина ", който демонстрира парка през нощта с поредност от светлини, звуци и аромати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР