Атина. Проблемите между Атина и канадската корпорация Елдорадо Голд“ по

...
Атина. Проблемите между Атина и канадската корпорация Елдорадо Голд“ по
Коментари Харесай

Ekathimerini: Проблемите между Атина и „Елдорадо Голд“ ще влезе в дневния ред на следващата среща на Еврогрупата

Атина. Проблемите сред Атина и канадската корпорация „ Елдорадо Голд “ във връзка с мините на полуостров Халкидики ще бъдат включени в дневния ред на първата среща на Еврогрупата за новия сезон, която ще се състои в петък, 15 септември, в естонската столица Талин, оповестява електронното издание Ekathimerini .
Преди броени дни „ Елдорадо Голд “ разгласи, че стопира вложенията в оперативните си мини и планове за развиване в Гърция заради закъснения, виновни за които са ръководещите в Атина. Въпреки многократните опити на компанията и нейното гръцко дъщерно сдружение да беседват с държавното управление, „ забавянето продължава при издаването на рутинни разрешителни и лицензи ", бе казано в известие от компанията, в което се добавя, че „ при актуалните условия няма да се вършат спомагателни вложения ".
Водещ представител на еврозоната съобщи пред кореспонденти, че задачата е третото преразглеждане на избавителния пакет за Гърция да бъде приключено преди края на годината. Това е постижима цел, твърди източникът, защото множеството от 95-те предварителни дейности, които би трябвало да бъдат изпълнени, към този момент са контрактувани в предишното. Някои от тях са свързани с либерализацията на енергийния пазар, тактиката за неприятните заеми и бюджета за 2018 година
Сред основните въпроси, които би трябвало да бъдат разисквани, са промяната в обществения бранш и държавните чиновници, добавя източникът.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР