Атина. През следващите седмици гръцката полиция ще проведе тренировъчни обучения

...
Атина. През следващите седмици гръцката полиция ще проведе тренировъчни обучения
Коментари Харесай

Ekathimerini: Гръцката полиция ще покаже способностите си за реакция при терористично нападение

Атина. През идващите седмици гръцката полиция ще организира подготвителни образования в центъра на столицата Атина, с цел да тества качествата си за реакцията при изключителна обстановка като терористична офанзива, оповестява електронното издание Ekathimerini.
Обучението, наречено „ Тайфун II ", ще се организира на площад „ Синтагма ", пред постройката на гръцкия парламент, или на близкия площад „ Монастираки " – две от най-оживените точки в центъра на Атина.
Служител на Министерството за отбрана на жителите, поискал анонимност, разкри пред изданието, че първичният проект планува да бъде направена симулация на терористичен атентат към средата на септември.
Официалният орган обаче съобщи, че управляващите са решили да отсрочат упражнението до идващия месец, защото " поради огромния брой туристи, които сега са в сърцето на столицата, подготовка за битка с тероризма би провокирала угриженост измежду посетителите, даже в случай че сме решили да я правим отвън пиковите часове, като рано сутринта ".
Миналия месец също бяха извършени специфични учения. Упражненията, включващи офицери от екипа на елитните специфични сили (EKAM) и звената за битка с бунтовниците (MAT), включваха шест разнообразни сюжета, учредени на неотдавнашните набези на джихадисти на европейска територия.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР