Атина. Основната опозиционна партия в Гърция Нова Демокрация ще се

...
Атина. Основната опозиционна партия в Гърция Нова Демокрация ще се
Коментари Харесай

Kathimerini: Нова Демокрация ще се стреми към широка коалиция ако спечели изборите, заяви лидерът на партията Кириакос Мицотакис

Атина. Основната опозиционна партия в Гърция Нова Демокрация ще се стреми към необятно съдействие с другите партии в случай че завоюва идващите парламентарни избори в страната, даже и да получи болшинство в националното заседание, съобщи водачът на фракцията Кириакос Мицотакис в изявление пред локалната телевизия Skai, предава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.
Но той изключи от проектите си настоящата ръководеща коалиция в Гърция на СИРИЗА (Съюза на радикалното ляво) и Независимите гърци (АНЕЛ) на Панос Каменос.
„ СИРИЗА не е част от тези сили. АНЕЛ са в същата категория като СИРИЗА. Дилемата не стои сред лявото и дясното, а сред напредъка и популизма “, изясни политикът.
Попитан за анархистката формация „ Рубикон “, Мицотакис съобщи, че те нанасят огромни вреди на Гърция.
В сряда, напомня Kathimerini, анархистите предизвестиха водача на Нова Демокрация, че имат желание да трансфорат в своя цел, откакто той си разреши да ги подлага на критика за вандалското нахлуване над постройката на висшия гръцки административен съд измежду бял ден в Атина.
„ Не бях изплашен, това не ме тормози “, безапелационен е Мицотакис. „ Проблемът с „ Рубикон “ е по-широк. Това е проблем с толерантността по отношение на формация, която толерира – да не кажем подбужда – принуждение “, добави той.
Според думите на гръцкия политик, насилието би трябвало да бъде наказано, „ без значение дали идва от дясно, или ляво “ и напомни нападението над кмета на Солун Янис Бутарис.
Въпреки това, Мицотакис разкритикува работата на солунския градоначалник, като съобщи, че „ той не е сполучлив като кмет “, тъй като за положителното или неприятното ръководство се съди по качеството на всекидневния живот.
Що се отнася до продължаващите договаряния сред Гърция и Македония за разрешаване на десетилетния спор за името, водачът на Нова Демокрация показа, че гръцкият министър председател Алексис Ципрас му е споделил, че сега се разисква името „ Република Илинденска Македония “.
„ Това е допустимо най-лошото име. Това е „ ерга омнес “ на иредентизма “, отсече Мицотакис.
„ Още през цялото време ние поставихме национална рамка за всеобхватно пакетно решение с смяна на Конституцията и цялостно отстрани на иредентизма. Ревизия на Конституцията е витално значима. Ще мога да показва възгледите си, когато видя съответното предложение “, добави гръцкият политик.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР