Атина. Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас приветства визита на германския

...
Атина. Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас приветства визита на германския
Коментари Харесай

Kathimerini: Гръцкият премиер приветства визитата на Ангела Меркел като „повратна точка в двустранните отношения“

Атина. Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас приветства аудиенция на немския канцлер Ангела Меркел като „ повратна точка в двустранните връзки “, оповестява електронното издание на водещия атински всекидневник Kathimerini .
„ Сигурен съм, че Вашето посещаване ще докара до затваряне на сложен цикъл в двустранните връзки и отварянето на по-положителна вероятност ”, съобщи Ципрас преди договарянията с Меркел в имението „ Максимос “.
„ Гърция съумя да преодолее рецесията и да се върне към растежа. През този интервал имахме компликации - преживяхме сложни времена, спорове и борби - само че с взаимни отстъпки и отстъпки успяхме да намерим решения за справяне с провокациите. Успяхме да преодолеем гръцката рецесия, която в това време беше европейска рецесия ”, съобщи Ципрас.
„ Гърция последователно се трансформира от част от казуса в част от решението, в дирек на стабилността. Пред нас стоят нови предизвикателства… като възхода на крайнодесните популисти ”, добави гръцкият министър председател.
В мненията си Меркел призна, че „ гръцкият народ мина през доста сложна фаза “.
„ Искам да благодаря на [Гърция] за всичко, което е постигнала, макар компликациите... и за цялостната роля на страната на Балканите във време, когато е значимо да се прегледат [регионални] въпроси ", акцентира канцлерът на Федерална Република Германия.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР