Атина. Говорителят на гръцкото правителство Димитрис Цанакопулос потвърди във вторник,

...
Атина. Говорителят на гръцкото правителство Димитрис Цанакопулос потвърди във вторник,
Коментари Харесай

Говорителят на гръцкото правителство: Няма сделка за френските фрегати

Атина. Говорителят на гръцкото държавно управление Димитрис Цанакопулос удостовери във вторник, че към момента няма договорка с Франция за наемане на две фрегати от клас Fremm за интервал от пет години, само че държавното управление „ преглежда разнообразни планове “ свързани с защитата на страната, предава електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini .
Заместник-министърът на защитата Фотис Кувелис съобщи пред гръцкия ТВ канал Skai предишния петък, че Франция „ е подготвена да ни даде две фрегати чартърен “, като това се случи след диалозите сред гръцкия министър председател Алексис Ципрас и френския президент Еманюел Макройн.
„ Това, което споделят господин Кувелис и държавното управление е, че преглеждаме няколко плана. Отвъд това, в случай че има някакво съглашение по подобен въпрос, ще има формален брифинг и разискване във всички съответни институции на държавното управление и Народното събрание “, е декларирал Цанакопулос, съгласно цитата на гръцкото радио Alpha.
Той разкри още, че този въпрос даже не е бил обсъждан по време на съвещанието в понеделник на гръцката институция, която взема окончателните решения по въпросите на външната политика и защитата – KYSEA, която се оглавява от Ципрас.
В събота френският ежеседмичник La Tribune разгласява материал, в който цитира френският министър на защитата Флоранс Парли, който съобщи, „ че не са истина “ изказванията, че е реализирана договорка, само че Франция „ е разполагаем на нашите гръцки другари даже за още по-близко съдействие “.
Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР