АТИНА, Гърция (AP) — Гърция има за цел да създаде

...
АТИНА, Гърция (AP) — Гърция има за цел да създаде
Коментари Харесай

Гърция планира 2 морски защитени зони като част от програма за опазване на околната среда на стойност 830 милиона долара

АТИНА, Гърция (AP) — Гърция има за цел да сътвори два огромни морски парка като част от стратегия на стойност 780 милиона евро (830 милиона долара) за отбрана на биоразнообразието и морските екосистеми, като проектите ще бъдат публично оповестени на интернационална конференция за океаните, започваща в Атина във вторник.

Но проектът раздразни съседа на Гърция и районен противник, Турция, до момента в който екологичните организации споделят, че самодейността не стига задоволително надалеч, отбелязвайки, че страната също по този начин разрешава нездравословни за околната среда практики като енергийно изследване в чувствителни морски среди.

„ Увеличаваме размера на нашите предпазени морски зони с 80%, забранявайки нездравословния лов на риба практики и потребление на нови технологии за наблюдаване и използване на уговорките, които поемаме тук “, сподели министър председателят Кириакос Мицотакис преди конференцията.

Двудневната интернационална среща, която се организира в Атина, има за цел „ да катализира световни дейности против две припокриващи се кри...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР