Атина е най-приятно ухаещият европейски град, сочи проучване на британската

...
Атина е най-приятно ухаещият европейски град, сочи проучване на британската
Коментари Харесай

Проучване: Атина е най-приятно ухаещият европейски град

Атина е най-приятно ухаещият европейски град, сочи изследване на английската компания HAYPP, оповестено от сп. " Таймаут ". То подрежда 10-те европейски града с най-хубава миризма. Гръцката столица е окачествена като " празненство за сетивата " и заема първото място с 8,3 от 10 точки.
Изследователите преглеждат фактори, измежду които чистотата и делът на магазините за цветя, пекарните и парфюмериите, с цел да дадат на всеки град " оценка на миризмата ".
" Представете си следното: оживени улични пазари, аромати на пресни артикули, билки и пържещи се вкусотии, които се носят из въздуха. Атина е празненство за сетивата ", написа " Таймаут ".
Висока оценка получава и стремежът на града към непорочност, а рекомендацията на списанието към туристите е: " Когато планирате пътешестване, не следвайте сърцето си - следвайте носа си ".
Париж, със своята сантиментална атмосфера, елегантни булеварди и носещия се мирис на багети, си обезпечава втората позиция, следван компактно от Цюрих, прочут с чистотата на своите улици и живописната местност.
В топ 10 в листата на най-приятно ухаещите градове попадат още Дъблин (четвърто място), Люксембург (пето място) и Никозия (шесто място). На седмо място се подрежда Копенхаген, румънската столица Букурещ е осма, а Валета и Амстердам са надлежно на девета и десета позиция в класацията, формирана след подробно проучване на миризмите в общо 30 европейски града.   
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР