Атина даде остър отговор на словесната атака на Анкара срещу

...
Атина даде остър отговор на словесната атака на Анкара срещу
Коментари Харесай

Атина отхвърли обвиненията на Анкара

Атина даде изострен отговор на словесната офанзива на Анкара против гръцкия външен министър Никос Дендиас, като уточни, че става дума за случай, в който „ гърнето си е намерило похлупака “, оповестява

" Оксиморон е, че самата страна, която през последните няколко дни систематично прави редица нападателни изказвания посредством свои държавни чиновници, които непосредствено заплашват Гърция и даже оспорват нейния териториален суверенитет, упреква нашата страна в " провокативни изказвания и дейности ", сподели представителят на външното министерство Александрос Папайоану.

Коментарите му са по отношение на изразеното от Турция безпокойствие от изказванията на Дендиас по време на контактите му със заместник-държавния секретар на Съединени американски щати и със саудитския му сътрудник във вторник по отношение на нападателните дейности на Анкара.

" Министърът на външните работи Никос Дендиас показва твърдите позиции на гръцкото държавно управление във връзка с външнополитическите въпроси, позиции, които отразяват уговорката на Гърция да съблюдава интернационалното право и да пази ползите на нашата страна. Тези позиции са изложени по спокоен и здравомислещ метод, като усърдно се въздържаме да загатваме поименно публични лица от други страни, както е всекидневно в дипломатическата процедура ", добавя още Папайоану.

Гръцкият формален чиновник също по този начин изрази разочарованието си, че турското външно министерство: " нарушава това съществено предписание и хвърля неоснователни и неподкрепени с доказателства обвинявания против публични лица от други страни, като да вземем за пример министър-председателя и министъра на външните работи на Гърция ".

„ Гърция ще продължи да построява връзки със прилежащите и други страни в границите на зачитането на интернационалното право и да укрепва своите съюзи и партньорства, които имат чисто защитителен темперамент “, съобщи Папайоану.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР