Атила Биро (вдясно) представя разследването Джи Пи Гейт на вчерашната

...
Атила Биро (вдясно) представя разследването Джи Пи Гейт на вчерашната
Коментари Харесай

Репортерите Димитър Стоянов и Атила Биро са били задържани от МВР

Атила Биро (вдясно) показва следствието " Джи Пи Гейт " на вчерашната конференция " Заедно против завладяването на страната: новаторски способи за следствие на измамите с европейските средства за земеделие "

Още по тематиката
Над 1 милиарда лева за едното платно на " Струма " през Кресненското дефиле

АПИ разгласи публичните поръчки за планиране и строителство на най-трудния сектор от пътя до Гърция
29 авг 2018
Две непознати компании апелират избора на " Джи Пи " за строител на тунела " Железница "

Гръцката " Актор " и италианската " Тодини " бяха отстранени още преди отварянето на ценовите им предложения. Победителят е предложил 185 млн. лева
17 авг 2018
Вечерни вести: Мъск желае да смъкна Tesla от борсата, единствено български компании ще строят тунел " Железница "

И още: Китай и Съединени американски щати взаимно си постановат мита на импорт за 16 милиарда долара; Стачката в Ryanair обхвана и Германия; Двама нови заместник-министри назначи Борисов
8 авг 2018 Разследващият публицист Димитър Стоянов от уеб страницата " Биволъ " и румънският му сътрудник Атила Бирo от Rise project са били арестувани късно вечерта от Министерство на вътрешните работи, оповестиха румънски медии. Информацията беше доказана от " Биволъ " и Асоциацията на европейските публицисти - България.

По информация на " Капитал " двамата са били освободени след намесата на румънски посланик. " Колегите ни Димитър Стоянов и Атила Биро се прибраха наред, откакто прекараха нощта с белезници посред полето, без телефони до 4 сутринта. Родната полиция ги натръшка тъй като си вършеха работата и опитваха да спасят от заличаване документи по следствието #ДжиПиГейт, за което българските медии мълчат настойчиво трети ден " написаха в петък сутринта на страницата си във фейсбук от " Биволъ ".

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи дадоха отговор, че ще пуснат информация за случая по-късно.

Според " Биволъ " двамата са били арестувани от служители на реда от Полицейско ръководство - Радомир по време на журналистически репортаж: " Колегите ни са отведени в ОДП Перник, тъй като се пробваха да снимат по какъв начин на дупка в полето край с. Егълница, община Ковачевци, се изгарят документи, свързани с следствието ни за аферата #ДжиПиГейт. От РПУ Радомир, РПУ Перник и ОДП Перник отхвърлят да ни спомагат, с цел да се свържем с тях. "

В началото на седмицата " Биволъ " разгласиха първата част от следствие за корупция при разпределянето на европейски средства, в което са забъркани сдружения, свързани с огромната строителна компания " Джи Пи груп ".
В четвъртък Атила Биро, който е едно от най-сериозните имена в проверяващата публицистика в Румъния, е взел участие в конференция, отдадена на измамите с еврофондове, проведена от OLAF и Центъра за проучване на демокрацията.
Журналистите от Rise project са създатели на серия от интернационалните журналистически следствия, ориентирани против корупцията, прането на пари и проведената престъпност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР