Атентаторът, взривил бомба на централната жп гара в Брюксел, е

...
Атентаторът, взривил бомба на централната жп гара в Брюксел, е
Коментари Харесай

Ясен е произходът на атентатора в Брюксел

Атентаторът, взривил бомба на централната жп гара в Брюксел, е 36-годишен марокански жител, оповестиха белгийските управляващи, написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Нападателят е разпознат като О.З., роден на 20 януари 1981 година, съобщи представителят на прокуратурата по време на конференция. Той не е бил прочут на управляващите по отношение на тероризъм. Засега управляващите не желаят да дадат информация за цялото име на мъжа, до момента в който тече следствието.

Говорителят на прокуратурата даде повече детайлности за взривното устройство, което е носил със себе си причинителят. То е било формирано от пирони и газови бутилки в чанта. По време на случая причинителят е сграбчил куфара си, до момента в който е викал и е предизвикал частична детонация.

Чантата в началото се е запалила, след което се е взривила още един път, този път по-силно. По думите му мъжът е пристигнал на гарата към 20.40 часа локално време и на два пъти се е доближил до групи пасажери. По-рано стана ясно, че белгийските сили за сигурност са разпознали причинителя, започвайки обиски на разнообразни места в Брюксел. До този миг никой не е поел отговорност за нападението.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР