Атентаторът, оставил бомбата в Истанбул в неделя, е задържан. Арестувани

...
Атентаторът, оставил бомбата в Истанбул в неделя, е задържан. Арестувани
Коментари Харесай

Атентаторът, оставил бомбата в Истанбул в неделя, е задържан

Атентаторът, оставил бомбата в Истанбул в неделя, е арестуван. Арестувани са още 45 души, които може да са забъркани с атентата, заяви турското министерство на вътрешните работи.

Шестима починаха, а 81 са ранени след гърмежа, който избухна към 16.20 часа локално време в неделя на оживената пешеходна улица " Истиклял " в турския мегаполис. Улицата е покрай площада " Таксим ", на който постоянно има политически демонстрации, и е едно от желаните места за извършване на покупки в града. Там е ситуирано и консулството на Руската федерация, само че към момента няма данни, че дипломатическата постройка е била обект на офанзива. След атентата защитата му бе усилена. А улицата, по която нормално има стотици хора, бе съвсем празна. На нея бяха ситуирани военни. Журналистите бяха изтласкани надалеч от мястото на атентата, като на малките екрани им бе неразрешено да предават, с цел да не всяват суматоха, написа.

" Разследването разполага с доказателства, че следите от терористичната офанзива водят към Сирия и че в нея са забъркани групировки, приети за терористични от Анкара. По наша информация заповедта за офанзивата е пристигнала от Кобани, а причинителят на офанзивата е дошъл от сирийския град Африн ", допълниха от там. Полът на арестувания не беше оголен, само че по-рано президентът на Турция удостовери, че причинителят на нападението е жена. Турските медии оповестяват, че обвинената е гражданка на Сирия и че си признала, че поддържа връзки с Кюрдската работническа партия, която е оповестена в Турция за терористична организация.

Българското външно министерство осъди атентата и изрече съболезнования на фамилиите на починалите. Няма потърпевши българи, увери в ефира на Нова телевизия българският консул в Истанбул Васил Вълчев. " Тази информация е доказана по наша линия и от заместител валията. Нямаме сигнали и на дежурните телефони на генералното консулство ", уточни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР