Aтентатор самоубиец се самовзриви във военната академия Jaalle Siyaad в

...
Aтентатор самоубиец се самовзриви във военната академия Jaalle Siyaad в
Коментари Харесай

Атентатор се самовзриви в атака срещу сомалийски войници в Могадишу

Aтентатор самоубиец се самовзриви във военната академия Jaalle Siyaad в столицата на Сомалия Могадишу , заяви " Войс оф Америка ".

Най-малко 20 бойци са починали, а десетки други са били ранени при офанзивата, сподели боен офицер, изискал анонимност . Някои от ранените са с заплаха за живота, добави той.

По думите на офицера атентаторът е бил облечен във военна униформа. Той е набелязал военните, които се били строени след закуска. Не е ясно по какъв начин атентаторът е съумял да влезе във военната база.
 27 починали и над 50 ранени при офанзиви в Сомалия
27 починали и над 50 ранени при офанзиви в Сомалия

Групировката " Ал Шабаб "

Екстремистичната формация " Аш Шабаб " поема отговорност за офанзивата в изказване оповестено посредством Telegram. Според групата детонацията е умъртвила 73 бойци и ранила други 124 . Цифрата за момента не е без значение доказана.

Много от бойците принадлежат към бригадата " 14 октомври ". Тя е основана в чест на жертвите на терористична офанзива в Африка, умъртвила близо 600 души на 14 октомври 2017 година

Припомняме, че в Сомалия се организират интервенции против " Ал Шабаб " от август предходната година. Правителството на Сомалия е дало обещание да продължи интервенцията, с цел да отстрани групировката от повече територии в провинцията.

" Ал Шабаб " е правила ответни офанзиви против държавни и цивилни обекти.
 Бойци на
Бойци на " Ал Шабаб " нападнаха военна база в Сомалия

Нападението е включвало коли и атентатори самоубийци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР