Атентатор самоубиец детонира експлозивно устройство в сърцето на турската столица

...
Атентатор самоубиец детонира експлозивно устройство в сърцето на турската столица
Коментари Харесай

Самоубийствен атентат в сърцето на Анкара

Атентатор самоубиец детонира избухливо устройство в сърцето на турската столица Анкара в неделя, часове преди Народното събрание да отвори порти след тримесечна лятна почивка, съобщи Асошиейтед прес. Втори нападател е погубен при престрелка с полицията, сподели вътрешният министър, представен от организацията.

Двама служители на реда са били леко ранени по време на офанзивата покрай входа на Министерството на вътрешните работи, сподели министър Али Йерликая в X, обществената медийна платформа, известна преди като Twitter.

Нападението е осъществено, когато Народното събрание трябваше да отвори още веднъж порти с послание на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Няма незабавна информация за нападателите. Кюрдски и крайнолеви въоръжени групировки, както и групировката " Ислямска страна " са правили смъртоносни офанзиви в цялата страна в предишното.

Йерликая сподели, че нападателите са пристигнали на мястото в лекотоварен автомобил.

Телевизионни фрагменти демонстрираха екипи от сапьори, работещи покрай паркирано транспортно средство в региона, който се намира покрай Великото национално заседание на Турция и други държавни здания. Близо до транспортното средство можеше да се види и гранатомет.

Полицията отдели достъпа до центъра на града.

Двамата служители на реда са били настанени в болница и не са в тежко положение, оповестяват медиите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР