Ателиетата вече официално са със статут жилища. Това стана възможно

...
Ателиетата вече официално са със статут жилища. Това стана възможно
Коментари Харесай

Ателиетата вече са жилища

Ателиетата към този момент публично са със статут жилища. Това стана допустимо откакто на днешното съвещание на Народното събрание депутатите гласоподаваха смяната. Досега парцелите, които не отговаряха на изискванията за жилища, а точно бяха напълно със северно ревю, нямаха складова част към тях и други, се класифицираха като ателиета.

С измененията се дава право на ДНСК да ревизира надзорните компании и комплексния отчет на консултанта, въз основа на който са утвърдени капиталовите планове и е издадено разрешението за градеж.

Промяна има и за лицата, които правят оценка сходството на капиталовите планове. Те към този момент би трябвало да са с най-малко 5 години стаж, да са механически правоспособни и да имат магистърска степен.

Административно-наказателна отговорност ще носят повече участници в строителството. Глоба ще може да се постанова на физически лица, посредством които се правят оценка сходството на плановете и се реализира надзорът на градежите, както и за други нарушавания на Закон за устройство на територията и актове по неговото използване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР