АТАНАС ЗАФИРОВ е роден в Бургас. Завършил е български език

...
АТАНАС ЗАФИРОВ е роден в Бургас. Завършил е български език
Коментари Харесай

Единственото полезно решение са незабавни парламентарни избори

АТАНАС ЗАФИРОВ е роден в Бургас. Завършил е български език и история, а по-късно и финанси във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ". Има специализации по политология и политически мениджмънт в Нов български университет, Българското учебно заведение за политика и Московската школа за политически проучвания. Бил е старши специалист в община Бургас. Зафиров е зам.-председател на Българска социалистическа партия, член е на ИБ и на Народно събрание на партията. Депутат е в 42-рото, 43-тото, 45-ото,46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. Зам.-председател е на ПГ " Българска социалистическа партия за България ". Член е на комисиите за надзор над службите за сигурност и по защита и на краткотрайна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

" Сглобката - девет месеца мъка, надхитряне, обир, взаимни обиди и насмешки и в последна сметка предварителни избори " />  - Във вторник Народното събрание гласоподава отхвърли на номинираната от ГЕРБ за министър председател Мария Габриел. Какво докара до тази развръзка и до неуспеха на първия мандат за сформиране на кабинет, а от там и на Сглобката?
- До тази развръзка се стигна поради метода, по който беше основана отвратителната Сглобка и метода, по който тя консумираше властта. Още при започване на ръководството въпросът беше не дали ще падне предварително, а по кое време.
Няма по какъв начин държавно управление, основано под външен напън, с приоритет външна политика и то най-много в частта Украйна да бъде резистентен политически индивид. Имаше вяра въпреки всичко, че то може да реши някои най-важни въпроси пред българското общество, загърбвайки персоналната нетърпимост сред водещите лица в него. Е, нищо сходно не се случи - девет месеца мъка, надхитряне, обир, взаимни обиди и насмешки и в последна сметка предварителни избори. Междувременно общественият темперамент на така наречен договаряния за ротацията извади на бял свят всички най-грозни черти на подкрепящите го партии, които с изключително удоволствие разказваха пред камерите всички елементи по течащите пазарлъци, като затвърдиха изцяло обществения облик на сглобката - хора подвластни от външни фактори, алчни за постове и регулатори, предатели на ползите на личните си гласоподаватели. Това, съчетано с голяма дилетантщина в политиката, докара и до разумния завършек на това позорно ръководство.
- Как ще коментирате последните напъни на ПП-ДБ да останат във властта като предложиха на ГЕРБ договарянията да продължат и партията на Бойко Борисов да излъчи своя претендент за министър-председател?
- Като аматьорство, изменничество, лакомия за власт. Всичко това, съчетано с основателния боязън от поражение и неуспех на възможни избори. Тези хора тотално изгубиха политическата си ориентировка и следва да се насладят на резултата от деветмесечните си “усилия ”.
- Каква е позицията на Българска социалистическа партия във връзка с втория и на третия изследователски мандат, в случай че президентът го връчи на вашата парламентарна група?
- Ясна и декларирана изрично позиция - не желаем мандата да идва при нас, мислим, че този парламент е изцяло привършен и не може да роди нищо свястно в никаква настройка. Единственото потребно решение за България са незабавни парламентарни избори и наказване на националните предатели.
- ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробваха да провалят съвещанието на комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, на което трябваше да бъдат изслушани поканените Илияна Кирилова, градски прокурор на София, апелативния прокурор Радослав Димов и брачната половинка му. Ще се стигне ли, съгласно Вас до дълбините на корупцията в правосъдната система по този проблем?
- Че тази комисия няма да свърши нищо, предупредихме още в самото начало. Тя беше порочно основана. От 17 места в нея Българска социалистическа партия получи едно.
Още на първото съвещание сложих въпроса за неравномерното систематизиране на местата, което очевидно подсказваше желанието на ръководещите да предотвратят в зародиш всяка опция комисията да стигне до уличаваща информация. Подобни комисии, установяващи обстоятелства и условия, които могат да стигнат доста надълбоко в сърцевината на един непоносим модел на ръководство на страната, характеризиращ се със слепване на политическа, правосъдна власт и престъпни структури в едно, може да нанесат непоправими вреди в нежния баланс сред ръководещите. Това, несъмнено нямаше да бъде разрешено.
Предупредих, че това ще става с един обикновен трик - неналичието на кворум. Това се случи и във вторник. Всъщност тази комисия трета седмица не организира съвещание. Предните две бяха комфортно ”проспани ” от управлението й, тъй като вървяха пазарлъците за Сглобката и не беше обичайно сътрудниците в нея да си разменят взаимни обвинявания кой е по-голям правосъден лобист и настойник на мафията. Защото през цялото време тази комисия това прави - тя беше основана с рекламна цел за кандидат-евродепутати, както и за заслон на хора с гузни съвести, предали ползите на личните си гласоподаватели. Когато стана ясно, че държавно управление няма да има, ПП-ДБ включиха пропагандната машина и се пробваха да влязат в роля. Казах им го и от трибуната на Народното събрание - не можеш да бъдеш съпротива на самия себе си, уважаеми и неуважаеми сътрудници, и хем да обясняваш пред камерите в каква ужасна действителност сме живели, хем да тичаш след заседанието  в прилежащата зала и да делиш министерства и регулатори! Изпитвам човешка благосклонност към господин Никола Минчев, само че мисля че претърпя същинско поражение и цялостен неуспех като ръководител на тази комисия и през вчерашния ден беше поантата на този неуспех.
- Как бихте определили сбирката на така наречен „ бузлуджанци “? Каква е задачата им?
- Това е детайл от дългогодишната битка за преодоляване на Българска социалистическа партия и превръщането й в дисциплиниран, комфортен придатък на всевъзможни форми на ръководство на страната. Това е истината, колкото и да я крият зад гръмки послания. Разгледайте лицата на първия ред и ще разберете защо приказвам - тези хора сполучливо са го правили през годините, следствията още ги носим на гърба си. Иначе от сбирката няма по какъв начин да има последици за Българска социалистическа партия, просто тъй като не може хора отвън партията да вземат решение чисто партийни въпроси. По отношение на претенцията им да съставляват лявото в България, бих ги посъветвал да си премерят силите на избори, а не пред камерите. Оставаме отворени за диалог с всеки почтен, лявомислещ човек, който желае да работи за положителното на България и социалистическия блян.
Бузлуджа е свят знак за нас и няма да позволим да бъде присвоена за користни цели!
- Вие участвате в конференциите на доста партийни организации в страната. Готова ли е Българска социалистическа партия за нови парламентарни избори и за европейския избор?
- Българска социалистическа партия и нашите съдружни сътрудници са в изцяло работен режим и висока степен на подготвеност за идните избори. Предстои динамична акция с ясни послания, най-важното е да кажем на хората: ние не ви предадохме, не влязохме в безпринципни сделки, отстоявахме съгласно силите си вашите ползи, мафията няма да ни пробие!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР