Атанас Райков поема поста вицепрезидент Глобален маркетинг и бизнес развитие“

...
Атанас Райков поема поста вицепрезидент Глобален маркетинг и бизнес развитие“
Коментари Харесай

Атанас Райков стана вицепрезидент „Глобален маркетинг и бизнес развитие“ във Viber

Атанас Райков поема поста вицепрезидент „ Глобален маркетинг и бизнес развиване “ в Rakuten Viber. Този ход бележи значим миг за компанията – обединяването на ресорите за бизнес развиване и маркетинг в едно. 

Новината за разширението на отговорностите на Райков идва, откакто предходната година българинът бе повдигнат до вицепрезидент „ Развитие основни пазари “ в компанията. Поемането на тази роля му даде директно въздействие върху световните решения, свързани с софтуерното, продуктовото и стратегическото развиване на компанията. 

А оттук насетне той към този момент ще координира и всички стратегически решения, засягащи пазарния дял на компанията и известността на марката в световен мащаб. Атанас Райков ще управлява работата на всички екипи за бизнес развиване в MENA, APAC, CIS и CEE, с цел да подсигурява, че тактиките за придобиване, ангажиране и задържане на консуматори, както и визията за идентичността на марката, са в унисон с световната задача на суперприложението Rakuten Viber. 

Атанас Райков гради кариера в областта на технологиите и връзките близо 18 години. Преди да се причисли към Viber, дълго време работи във Vivacom, където дава отговор за основаването и развиването на комерсиалната тактика на мобилните услуги и услугите с добавена стойност. 

През 2015 година влиза в екипа на Viber. По това време компанията към момента няма собствен офис в България, а в този момент той е четвъртият ѝ максимален в света. Оттогава насам отговорностите на Атанас Райков порастват непрекъснато – откакто става общоприет управител за Централна и Източна Европа, последователно поема управлението на пазарите в Близкия Изток и Северна Африка, страните от Оперативно-наблюдателно дело (бившия руски блок), Украйна, Западна Европа и Съединени американски щати. 

През 2022 година зае световна роля в компанията като старши шеф и дава отговор за растежа във всички основни пазари на Viber, в това число азиатските. Вицепрезидентското място, което пое при започване на 2023 година, му отреди място и измежду членовете на борда на шефовете на компанията. С други думи, българинът е директно зает със стратегическите решения за развиването на интернационалната платформа. 

Издигането на Райков в компанията се случва на фона на упоритостите ѝ да трансформира Viber в суперприложение. Повече по тематиката може да прочетете в изявлението му за economic.bg, в което прави разбор и прогноза за развиването на информационните технологии и чат платформите, смисъла на разплащанията за бъдещите суперприложения и стартирането на Viber Pay в България, резултата от всеобщото нахлуване на чатботове и изкуствен интелект.
Viber желае да се трансформира в суперприложение
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР