Атанас Радев и Теодора Йовчева не смятат, че преминаването към

...
Атанас Радев и Теодора Йовчева не смятат, че преминаването към
Коментари Харесай

Теодора Йовчева: ИТН паразитира върху високия рейтинг на Румен Радев

Атанас Радев и Теодора Йовчева не считат, че прекосяването към президентска република е удачно

От " ИТН " внесоха подписка за свикването на Велико национално заседание и провеждането на референдум за президентска република.

" От Има Такъв Народ са поредни в тази посока за прекосяване към президентска република. Промяната на модела е радикална, не знам до какво ще докара и каква е задачата. Слави Трифонов продължава да е на политическата сцена и я тресе, въпреки да не е вътре в нея. Бих посъветвал конституционалистите към Има Такъв Народ да прочетат каква в действителност е концепцията за президентската институция в българския модел. Президентът се намесва със служебните кабинети, когато имаме рецесия. Задали са му тези пълномощия от боязън от властническа власт ", разяснява политологът Атанас Радев в " България заран " по.

Политологът Теодора Йовчева счита, че парламентаризмът не е привършен, само че не му е дадена опция да се развие в последните две години.

" Не съм съгласна с тезата, че концентрацията в едни мощни ръце би довела до излаз от рецесията. Защо сценаристите не агитираха за този референдум в последните години на президента Плевнелиев? Организаторите пропущат да упоменат, че утвърждението е към Радев, а не към президентската институция. Тук се паразитира върху високия рейтинг на сегашния президент ", уточни тя.

Според Йовчева тук става дума за опит за повишение на резултата на Има Такъв Народ на идните избори.

" Освен да се реализира предел за дотация, е доста мъчно да се приказва за нещо друго. Българска социалистическа партия би могла да наклони везните към единия или другия лагер ", сподели още тя.

" По сондажите се вижда, че няма кой знае какви промени поради актуалната обстановка. Преди седмица имахме поръчки от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, че вероятно може да влязат в коалиция. " Продължаваме промяната " и " Демократична България " декларират, че ще се явят дружно на изборите, което може да докара до разбърквания ", съобщи Атанас Радев.

Двамата политолози чакат малко по-висока изборна интензивност - най-много поради хартиената бюлетина.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР