Атанас Червенков-Райфъла ще трябва да се върне зад решетките, реши

...
Атанас Червенков-Райфъла ще трябва да се върне зад решетките, реши
Коментари Харесай

ВКС реши: Райфъла пак влиза в затвора, но след като пребори COVID-19

Атанас Червенков-Райфъла ще би трябвало да се върне зад решетките, реши Върховен касационен съд. Върховните магистрати са удостоверили присъдата му от 9 години отнемане от независимост. Райфъла е излежал към 5 от тях, което значи, че го чака излишък за излежаване. Не е ясно обаче в какъв размер тъкмо ще е този излишък. Към момента Райфъла е в болница с ковид, а след излекуването присъдата му би трябвало да се приведе в осъществяване.

Припомняме, че Атанас Червенков бе арестуван през 2014 година. Беше приет за отговорен и наказан на 11 години затвор за поръчката да бъде погубен Аргир Гяуров, който по това време е негов съперник в здравния бизнес. След това към наказването му се прибавиха още 8 години за палежите на колите на някогашния народен представител Антоний Йорданов, година за потрошено предно стъкло на различен автомобил на семейство Йорданови, както и 2,5 години за нареждането към водача Стефан Гичев да придвижи 575 патрона, без да има позволение за това. През 2018 година на Райфъла се дефинира едно общо най-тежко наказване от 13 години от страна на Окръжния съд. Той апелира, като апелативните магистрати я понижиха с две години.

Прокуратурата и пострадалият Гяуров апелират присъдата и упорстват тя да бъде увеличена. Според Върховен касационен съд обаче липсва безапелационна обосновка за нуждата от това. Освен това висшите магистрати оневиняват Червенков в часта на обвиняването за това, че опитът за ликвидиране е с користна цел. В решението е посочено, че е поръчал убийството на съперника си, като за това е платил 20 бона.

Съучастниците на Райфъла по посочените закононарушения също са с доказани присъди. 9 години затвор получава Веселин Загорски, който е приел поръчката и е намерил реализатори. Останалите трима Васил Василев, Бисер Романов и Симеон Генов, наети пък от страна на Загорски, получават надлежно по 3 години и 11 месеца, 5 години и 3 години затвор.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР