Атанас Чернев е роден на 25 март 2002 година в

...
Атанас Чернев е роден на 25 март 2002 година в
Коментари Харесай

Атанас Чернев: Сбъднах детската си мечта да бъда футболист на Ботев

Атанас Чернев е роден на 25 март 2002 година в Пловдив. Минал е през всички младежки обединения на " канарчетата “, а последните няколко месеца, преди да подпише първия си професионален контракт с тях през май 2000 година, бе част от школата на испанския първокласен отбор Хетафе. Той е и следващият футболист на Ботев (Пд), който стига до националните тимове. Талантливият централен бранител се наложи през предходната година в младежкия народен отбор, а през тази 20-годишният бранител даже изведе тима на България с капитанската лента. Чернев приказва пред бюлетин " Канарче ".
Прочетете още
- Наско, неотдавна изведе младежкия народен тим на България с капитанската лента. Какво беше чувството?

- Здравейте! Преди всичко за мен постоянно е било чест да пазя цветовете на България – без значение дали като капитан, или не. Все отново този мач беше по-различен за мен. Наистина чувството да изведеш тима с капитанската лентата е по-специално и ще го помня дълго време.

- Какво е усещането ти за тима и каква е задачата пред младежите на България?

- В тима всички момчета имат доста качества. За момента ни липсва малко сработване, само че мисля, че това е обикновено. Все отново това е втори лагер за този юношески народен тим. Целта пред отбора е да се класира на европейски квалификации.

- Какви съгласно теб са компликациите при построяването и одобряването на младите футболисти в България?

- Всички знаем, че преходът от младежки към мъжки футбол е много сложен в България. Мисля, че това се дължи на огромната разлика в темпото на играта и физическата подготовка на футболистите. Все отново се надявам по-често да се постановат млади момчета като мен в родното състезание.

- Как стартира да се занимаваш с футбол? Кой от фамилията те възпламени и кои бяха първите ти треньори?

- Започнах да упражнявам футбол на 6-годишна възраст. Баща ми е индивидът, който ме възпламени по футбола. Като дребен непрекъснато бях с топката, не желаех да се прибирам у дома, с цел да мога да ритвам по през целия ден. Така един ден помолих родителите ми да ме запишат да упражнявам. Първият ми треньор беше Тодор Живондов.

- Какъв беше като дете и какъв искаше да станеш като пораснеш?

- Като дете бях доста своеволен, постоянно бях с рани на колената и ръцете и не слушах въобще. Детската ми фантазия беше да стана футболист и да играя за Ботев Пловдив.

- А по какъв начин би се описал като футболист – кои са мощните ти страни и какво ти оказва въздействие на терена?

- На терена бих споделил, че съм доста работлив. Обичам да давам максимума от себе си във всяка една подготовка или мач. Също по този начин съм доста самокритичен, пробвам се да почиствам всяка една неточност от играта си и да се усъвършенствам с всеки минал ден. Силните ми страни могат да ги кажат треньорите на мъжкия тим. За момента работя, с цел да имам колкото се може по-малко слаби такива. Определено на терена ми оказва въздействие публиката, която постоянно ме е подкрепяла и ми е давала сили да изляза от сложни обстановки по време на игра.

- В тима на Ботев сега има доста опитни играчи в отбрана. Кой е най-ценният урок или съвет, който си получавал от някой от тях?

- Опитните футболисти в отбраната на тима ми оказват помощ доста. Те постоянно са към мен и ми дават насоки и препоръки. В момента не мога да откроя някой съвет като най-ценен. Мисля, че всичко, което ми споделят е от техен персонален опит и обстановки, през които те са минали. Затова постоянно се вслушвам в думите им.

- А кой е обичаният ти международен футболист?

- Любимият ми международен футболист е Рафаел Варан.

- Наближава Коледа, какво би си поискал в този момент от Дядо Коледа?

- Бих си поискал единствено аз и цялото ми семейство да сме здрави. Смятам, че всичко друго ще се подреди както би трябвало.

- А какво би поискал на почитателите на Ботев?

- На почитателите също бих поискал да са здрави, да не престават да поддържат тима по метода, по който го вършат и в най-скоро време всички да се завърнем на стадион " Христо Ботев ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР