Атанас Атанасов е председател на “Демократи за силна България и

...
Атанас Атанасов е председател на “Демократи за силна България и
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: България има нужда от устойчиво реформаторско управление

Атанас Атанасов е ръководител на “Демократи за мощна България ” и съпредседател на “Демократична България ”. Юрист, приключил компетентност „ Право “ в Софийски Университет „ Св. Климент Охридски “. Директор на Националната работа за сигурност в държавното управление на Иван Костов (1997г. – 2001г.) Бил е депутат в 40-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото Народно заседание. В 47-мия Парламент е заместник-председател на Народното събрание, ръководител на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и член на комисията за надзор на службите за сигурност, използването и потреблението на СРС и достъпа до данните за електронните известия. Атанас Атанасов е женен, с 4 деца.

Ген. Атанасов какви са Вашите цели в тази акция и каква политика ще организира Демократична България в 48-мото Народно заседание?

Като всеки политик, който търси доверието на гласоподавателите главен приоритет ми е стабилизирането на страната, потопена в няколко съществени рецесии. Трябва да върнем доверието в институциите. И в този смисъл нашата задача е изключително комплицирана. Искаме да дадем ясни и съответни решения на хората. За газовата рецесия, за обезпечаване на устойчиво и ясно подкрепено болшинство, което да е в положение да подсигурява обществените заплащания, да ръководи транспарантно публичните средства, да гласоподава един от най-важните закони в страната, а точно закона за държавния бюджет.

Не на последно място като специалист по национална сигурност, аз съм съществено угрижен за това, че като че ли забравихме, че напълно покрай нас се води война. Наложително е да създадат промени в метода на ръководство на бранша за сигурност. На първо място той се нуждае от в допълнение финансиране. По конституция службите за сигурност би трябвало да извършват политиката на държавното управление, а в действителност през днешния ден се ръководят от президента, тъй като той назначава ръководителите им. 

Изключително значимо е да укрепим връзките с нашите сътрудници от НАТО и Европейски Съюз, да осигурим оптимално бързо влизането на България в Шенген и банковия съюз, да модернизираме армията и да почистим службите.
Как  и с кого ще осигурите нужното ви болшинство, с цел да можете да свършите тези амбициозни задания?

Много е рискова тезата, че от тези избори няма смисъл, че те няма да произведат такова посланичество в Народното събрание, което да може да сътвори стабилно реформаторско болшинство. Тази офанзива цели да разколебае хората, които са мощно загрижени за личните си проблеми. Затова е значимо да се знае, че в ръцете на жителите е да изберат дали желаят страната да тръгне напред, да получи парите от проекта за възобновяване, да бъдат обезпечени парите за обществени заплащания и за бизнеса. Защото другата алтернатива е да се върнем обратно и да бъде реставрирано корупционното ръководство на коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Казано в резюме - би трябвало да бъдем водени от потребността България да има държавно управление с работещ парламент.
Аз ще бъда народен представител от Варна. Водач съм на листата на Демократична България в 3 МИР. Държа да подчертая, че съм претендент единствено тук, не повтарям листи и не съм последовател на модела едни политици да се кандидатират в няколко района. Аз съм политик с опит и високо оценявам доверието, което ми се гласоподава от гласоподавателите. Приоритет в работата ми за Варна ще бъде обезпечаване на свързаността на града с страната, посредством довеждане докрай на автомагистрала Хемус. Това е план, за който Борисов излъга доста пъти хората от Северна България. Важно е и да се работи за основаването на съответна организация и оптимизация на Пристанище Варна, което има капацитет да бъде сериозен търговски хъб, само че още веднъж поради лобистки стопански ползи не се създава съответно. Ще работя за това страната да бъде добър сътрудник на частния бизнес в туризма.

През този един месец варненци ме стопират с един въпрос: „ Какво ще вършим с локалната власт? “ Аз съм наясно, че за мнозина парламентарните избори са за „ политиците в София “ и за варненци проблемите със сметосъбирането, градския превоз, публичните паркове, неналичието на вложения и бизнес в града са с по-голям приоритет. Но с цел да се решат тези проблеми би трябвало да върнем законността в страната и да се преборим с корупцията. Защото моделът на ръководство във Варна се е трансформирал в синоним на безвластие и корупция.

Искам да прикани всички варненци да гласоподават в неделя. Да гласоподават за Демократична България! Защото ние показахме, че сме тази устойчива, поредна политическа мощ, която е в положение да изведе страната от актуалната рецесия. Имаме опит и експертиза, посочили сме нашата неотстъпчивост в отстояване на задачите и правилата си. Можем да вършим компромис, когато е належащо да бъде предпазен интереса на жителите. Работим почтено, почтено и честно и заставаме зад делата си.
Купуването и продаването на гласове е закононарушение

Парламентарни избори 2022
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР