Атанас Атанасов бе преизбран за председател на Демократи за Силна

...
Атанас Атанасов бе преизбран за председател на Демократи за Силна
Коментари Харесай

Атанас Атанасов бе преизбран начело на ДСБ

Атанас Атанасов бе избран отново за ръководител на " Демократи за Силна България " (ДСБ) от 17-то Национално заседание, което се организира през днешния ден в София. Това заяви пресцентърът на партията.

Той събра 288 гласа от 490 дали своят вот. Другият кандидат за поста Цецка Бачкова е получила 199 гласа.

Националното управление ще е от 13 души, в което влиза и самият ръководител.

Събранието гласоподава препоръчаните от ръководителя трима заместници - Кристина Петкова, Людмила Илиева и Йордан Иванов. Националният съвет ще е от общо 13 души - 12 плюс ръководителя.

Състезанието свърши, ние сме политическа партия, която има общи цели, и дано в действителност да издигнем единството като главен приоритет, обърна се към членове и симпатизанти избраният отново водач. Атанасов призна, че в това съревнование е имало и " удари под кръста ", само че изиска те да бъдат забравени.

Разчитам да подготвим партията за локалните избори, с цел да разтеглим нашето присъединяване в локалната власт, обърна се той към форума. Още на първото съвещание на новото управлението ръководителят ще предложи да бъде структуриран народен избирателен щаб, управляван от един от заместниците му.

Заедно би трябвало да сме поредни, да укрепваме и надграждаме обединяването " Демократична България ", тъй като това е политическата марка, която в този миг носи триумф на десните българи, акцентира водачът на ДСБ.

Националното заседание на " Демократи за Силна България " (ДСБ) удостовери уговорките на партията към управническата коалиция в политическа резолюция, призната от делегатите на форума.

В документа ДСБ удостоверява поддръжката и уговорките си като част от ръководството на страната да работи за осъществяване на дълго отлаганите и неизбежни промени, за проверка на предходното ръководство и за търсене на отговорност от отговорните, довели страната ни до днешното състояние. Потвърждава и желанието за надграждане на обединяването " Демократична България ". Сред най-важните цели са възобновяване престижа на парламентарната република, радикална правосъдна промяна, превъзмогване на най-неотложните проблеми - енергийна рецесия и опазване на здравето, отстояване участието в Европейски Съюз и НАТО.

В декларацията се декларира също, че ДСБ ще се опълчва уверено на опитите на ГЕРБ да подмени българската десница. За приоритет е оповестена и лустрацията, с цел да бъдат отстранени дефинитивно остатъците от комунистическия режим у нас.

 

 

 

 

Мандатът на Атанасов изтече в средата на предходната година. Той съобщи, че ще насрочи конгрес за избор на ново управление, откакто пое отговорност за слабите изборни резултати на „ Демократична България “, от която ДСБ е част.

Мандатът на Атанасов изтече в средата на предходната година. Той съобщи, че ще насрочи конгрес за избор на ново управление, откакто пое отговорност за слабите изборни резултати на „ Демократична България “, от която ДСБ е част.

Над 500 делегати от ДСБ участваха на Националната конференция, която се проведе в НДК. В приветствен адрес към партията министър председателят Кирил Петков прикани сътрудниците си в ръководството да продължат дружно. И да отстранен корупционния модел, работил до момента, споделя министър председателят.

Лидерът Атанас Атанасов показа отчета си пред делегатите за свършеното досега.

„ Ще се боря за доверието на актива на партията, тъй като считам, че би трябвало да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да създадем – т.е., с интервала на моя мандат от извънпарламентарна политическа мощ 2017 година в този момент „ Демократи за мощна България “ има евродепутат, солидно посланичество в локалната власт и е част от ръководството на страната през своето посланичество в Народното събрание “, даде обещание и регистрира Атанас Атанасов преди конференцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР