Атанас Атанасов 23 МИР София Председател на “Демократи за силна

...
Атанас Атанасов 23 МИР София Председател на “Демократи за силна
Коментари Харесай

Всички водачи на листи на Демократична България |

Атанас Атанасов 23 МИР София Председател на “Демократи за мощна България ” и съпредседател на “Демократична България ”. Юрист, приключил “право ” в СУ “Климент Охридски ”. Работил като арбитър и юрист, някогашен шеф на контраразузнаването. Избиран два пъти за депутат в 40-ото, 43-ото и 45-ото Народно заседание. Зам.-председател на 45-ото Народно събрание.

Христо Иванов, 25 МИР София и 16 МИР Пловдив . Председател на “Да, България! ” и съпредседател на “Демократична България ”. Юрист. Зам. министър-председател и министър на правораздаването в служебното държавно управление от август до ноември 2014 година Министър на правораздаването в интервала ноември 2014 година - декември 2015 година, когато подава оставка, откакто препоръчаната от него радикална правосъдна промяна не е призната от Народното събрание. Председател на парламентарната група на “Демократична България ” в 45-ото Народно събрание.

Владислав Панев, 24 МИР София . Съпредседател на “Зелено Движение ” Собственик на финансова компания и лицензиран капиталов съветник. Депутат в 45-ото Народно заседание, зам.-председател на ПГ на Демократична България. 

Иван Димитров, 1 МИР Благоевград . Адвокат и общински консултант от “Демократична България ”. Иван е от Разлог, на 47 година, женен, с две дъщери. Председател е на ДСБ- Разлог. Завършил е разложката гимназия “Братя Петър и Иван Каназиреви ”. Магистър е по право с двадесетгодишен процесуален опит като юрист. Член е на Адвокатския съвет към АК Благоевград. Народен представител в 45-ото Народно заседание, където бе излъчен от 1 МИР.

Ивайло Мирчев, 2 МИР Бургас. Той е икономист и маркетинг шеф в две български IT компании. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България! ” и е част от ядрото на IT политиката на придвижването. През 2015 година се включва в инициативния комитет “Гласувай без граници “, който организира самостоятелна акция в поддръжка на опцията за електронно гласоподаване, а извършеният референдум приключва с триумф (1 883 411 гласоподават с  „ да ”). Противопоставя се на решението на Народното събрание (2015 г.) за понижаване на изборните секции в чужбина с акцията #ИскамДаГласувам, извънредно известна в България и измежду сънародниците ни отвън страната. Ивайло Мирчев е един от основателите на платформата за почтени избори “Ти броиш ”, депутат в 45-ото Народно събрание.

Стоян Михалев, 3 МИР Варна . Той е прочут композитор, продуцент и реализатор, написал едни от най-популярните български песни като “Вярвам в теб ”, “Откакто ти ” и “Цвят виолетов ”. От 2012 година е определен за член на УС на сдружението за групово ръководство на авторски права „ Музикаутор “ и до през днешния ден е негов зам. ръководител. Един от учредителите на “Демократи за мощна България ” и основател на химна на партията. Дълги години е член на софийското управление на ДСБ, а от 2018 година е определен за член нанационалното управление на партията. Основен основател и уредник на митингите срещу построяването на АЕЦ „ Белене “ 2011 година, както и деен участник, и обществен бранител на гражданската самодейност за демонтирането на паметника на руската войска.

Калоян Янков, 4 МИР Велико Търново. Калоян Янков е правист, приключил е СУ “Св. Климент Охридски “. Работи като юрист в региона на дружественото и вещното право и гражданския развой. Неговата цел е да способства за смяната, тъй като България може да има друга орис. Неговият водещ принцип в политиката е честността. В 45-ото Народно заседание Калоян Янков бе член на краткотрайната комисия за инспекция на мандата на Бойко Борисов. Преди това бе общински консултант от Демократична България във Велико Търново.

Любен Иванов, 5 МИР Видин, роден на 03.01.1979 година Във Видин. Завършил СУ „ Св. Климент Охридски “, компетентност „ Право “. От 2003 година е юрист към Адвокатска гилдия - Видин. От 2015 година е общински консултант в Общински съвет - Видин.

Владислава Лакова, 6 МИР Враца . Тя е регионален ръководител на ДСБ-Враца. Има магистърска степен „ Счетоводство и надзор ”, специализация „ Здравен мениджмънт ”. Заместник ръководител на Общински съвет –  Враца от Демократична България. 3 мандата заместител ръководител на Общински съвет – Враца. Директор организация Враца на
„ Застрахователно сдружение Евроинс ” АД. Семейна. 

Ивелин Стоянов, 7 МИР Габрово. Работи в Техническия университет в Габрово. Има дълготраен опит в научно-изследователската активност по планове. Учредител е на “Демократи за мощна България “ и ръководител на общинската конструкция на ДСБ, Габрово. Общински консултант от “Демократична България “. Има опит в локалното самоуправление -
четири мандата.  

Албена Симеонова, 8 МИР Добрич. Албена е био аграрни производител, ръководител на Българската асоциация “Биопродукти ”, която сплотява всички биопроизводители в страната. Председател е и на една от най-старите Неправителствени организации в България – Фондация за околна среда и земеделие, с която интензивно работи по редица планове, свързани с проблемите на земеделието и околната среда, антиядрената политика, запазване на биоразнообразието в Дунав и така нататък Албена Симеонова е приключила е СУ „ Св. Климент Охридски ”, Биологически факултет, компетентност биология и химия. Народен представител в 45-ото Народно събрание.

Вилдан Байрямова, 9 МИР Кърджали . Кандидат от гражданската квота на “Демократична България ”. Тя е публицист в Кърджали. Завършила е Литературния институт " Максим Горки " в Москва. Работила е като районен сътрудник на редица централни всекидневници, в осведомителна организация БГНЕС, в електронната медия “Офнюз ”, понастоящем - в уеб страницата за проверяваща публицистика “Биволъ ”, работи и за “Дойче веле ”. Преминала е образования в пилотния курс на Училището за политика, в Университета по публицистика в Колумбия, Мисури, Съединени американски щати по стратегия на Държавния департамент, в Колежа на Европа в Брюж, Белгия и други Носител е на първата за България премия за публицистика на ВКБООН. Майка на една щерка. 

Николай Табаков, 10 МИР Кюстендил. Артист на свободна процедура, музикант и художник. Живее в гр. Дупница, има изложба в София. Правил е изложения в България, Франция, Испания и Англия. Учител е по изобразително изкуство и трудово образование. Общественик и деен участник в политическия живот на Дупница. Организатор е на локални митинги за Пирин и за оставка на държавното управление и основния прокурор. Инициатор на концепцията за монумент на Невена Коканова в град Дупница. Участник е като страна по делото за изгаряне на боклуци против Топлоелектрическа централа Бобов дол. 

Свилен Андреев, 11 МИР Ловеч. Политолог, магистър по „ Дипломация и национална сигурност ” от ВТУ „ Св.Св.Кирил и Методий ”. Работи в “Сдружение Знание-Ловеч ” - една от водещите неправителствени организации в Централна Северна България. Фокусът на професионалната му активност е обвързван с управление на планове в областта на образованието и развиването на гражданското общество. Има 10 годишен опит като преподавател и обучител по тематики касаещи повишение на гражданската интензивност, главно измежду младежи. Автор на политологични разбори в електронните медии.  

Цвятко Георгиев, 12 МИР Монтана. Цвятко Георгиев е лидер на “Демократична България ” в Ловеч. Започва работа в Министерство на вътрешните работи през 1993 година, която поредно продължава в Национална работа – „ Сигурност “ и ДАНС, от където напуща през 2009г. по лично предпочитание. Главен експертен помощник в Подкомисия за надзор на специфичните разследващи средства към Правната комисия на Народното събрание. Заместник – министър на Министерство на вътрешните работи, а преди този момент Съветник по въпросите на националната сигурност в служебния кабинет на проф. Близнашки. Учредител на Фондация „ Институт по логика на психиката на групите “ и ръководител на УС на Българска асоциация по супервизия.

Антоанета Цонева, 13 МИР Пазарджик.  Експерт по избирателен развой. Учредител е на “Да, България! ” и член на Изпълнителния съвет на партията. Част е от Управленската опция на “Демократична България ” с сектор “Политики за българските жители зад граница ”. Антоанета Цонева е първият омбудсман на Столична община (2001-2004).
Съосновател е на “Институт за развиване на обществената среда ” – организация с богат опит и принос в оценката на изборното законодателство и наблюдаване на избори. Нейна идея е всички български жители да могат да упражняват правата си на гласоподаватели, без значение в коя точка на света се намират. Тя е съвносител на редица промени в Изборния кодекс в 45-ото Народно събрание, в това число въвеждане на електронни услуги в изборния развой, които са към този момент част от практиката.

Зорница Стратиева, 14 МИР Перник. Зорница Стратиева е специалист в Асоциацията на парковете в България, където работи от 2012 година Отговаря за следенето на законовите процедури по екологични оценки, достъп до социална информация и публични съвещания, свързани с използването на европейското и национално екологичното законодателство. Тя е член на Асоциация на парковете в България и на Коалиция „ За да остане природа в България “.

Найден Зеленогорски, 15 МИР Плевен. Кмет на Плевен от 1999 до 2011 година Народен представител в 38-то и 43-то Народно заседание. Висше обучение по стопанска система от УНСС, компетентност „ Икономика и ръководство на промишлеността ”. Осъществяване на финансова децентрализация, гарантираща нужните доходи за реализиране на мощна локална власт на общините и районите, въз основа на утвърдената Европейска харта за локално самоуправление. Смела районна политика за бързо превъзмогване на големите междурегионални разлики в качеството на живот. 

Велизар Шаламанов, 17 МИР Пловдив-област. Доц. доктор Велизар Шаламанов е специалист по ИКТ и сигурност, член е на Националния съвет на „ Да България “, депутат от “Демократична България ” в 45-ото Народно събрание. Председател е на Надзорния ръб на Агенцията по връзки и информация на НАТО, доцент в Института за осведомителни и информационни технологии на Българска академия на науките, където е и зам.-директор по е-Инфраструктура и сигурност. Зам.-министър на защитата в интервала 1998-2001 година От 2009 г.до 2012 година е шеф по съдействие с нациите в Агенцията на НАТО по съвещания, командване и ръководство, а от 2013 година до 2017 година е шеф по съдействие с потребителите в Агенцията за връзки и информация на НАТО (NCIA).

Иво Димитров, 18 МИР Разград . Инженер по електроника и автоматика - Изчислителна техника, с магистърска степен „ Приложни микропроцесорни системи “ във ВМЕИ Варна. Работи в частния бранш като едноличен търговец и шеф. Бил е три мандата ръководител на групата на общински съветници от десницата. Председател на Местната комисия по ръководство на общинската благосъстоятелност, приватизация и следприватизационен надзор, както и на Местната комисия по Устройство на територията и превоз. Зам.-председател на неправителствената „ Агенция за районно развиване Разград “.

Стефан Тафров, 19 МИР Русе. Български посланик, политик, публицист и преводач, един от създателите на Съюз на демократичните сили и на в. “Демокрация “. Тафров е първият завеждащ отдел „ Международен “ на Съюз на демократичните сили и първият външнополитически консултант на президента Желю Желев. Посланик в Италия, Англия, Франция и два пъти в Организация на обединените нации – Ню Йорк, два пъти заместник-министър на външните работи в двете “сини ” държавни управления. Член на Изпълнителния съвет на “Да, България! ”, той дава отговор за външната политика и европейските въпроси в Управленската опция на “Демократична България ”. Говори британски, френски, италиански, испански, полски и съветски.

Златко Куртев, 20 МИР Силистра. Той е юрист с експертиза в региона на гражданското, административно и наказателно право. Член е на Националния съвет на „ Да, България! “. Като общински консултант от “Демократична България ” в Силистра той е вносител на голям брой оферти и се откроява като пореден критик на местната  ласт. Участва и в редица цивилен начинания за транспарантно ръководство на Община Силистра. 

Димитър Сяров, 21 МИР Сливен. Роден в Сливен. Основно и приблизително обучение e приключил в СОУ „ Д-р Иван Селимински “. Юрист, юрист. Живее и работи в родния си град. С дълготраен опит в научно-изследователската активност по  планове. Учредител на „ Демократи за мощна България “ и зам.председател на ДСБ. Областен шеф на Сливен от 2014 година, като през 2015 година напуща поста си, солидарно с Христо Иванов и Радан Кънев. Народен представител в 45-ото Народно събрание. Женен, с едно дете. 

Борислав Сандов, 22 МИР Смолян , е изявен природозащитник,експерт по устойчиво развитие и запазване на климата във водещи неправителствени организации. Той е съпредседател на “Зелено придвижване ” и член на председателския съвет на “Демократична България ”, откъдето бе определен за народен представител в 45-ото Народно събрание. Има дълготраен опит като уредник и представител на акции по запазване на околната среда и преход към зелена стопанска система, взе участие интензивно във всички значими природозащитни акции от последните 15 години.

Д-р Александър Симидчиев, 26 МИР София-област . Специалист по белодробни заболявания, вътрешни заболявания и здравен мениджмънт. Началник на поделение по Функционална диагностика в Централната клинична болница при Медицински институт на Министерство на вътрешните работи в София. Медицински шеф е и на Центъра по електронно и отдалечено образование при Медицинския университет в Пловдив. Автор е на първия в страната онлайн курс по цифрова медицина. Почетен член на Клъстера за цифрово опазване на здравето. Има дейна позиция по тематиката за запазване на околната среда като ръководител на Сдружение “Въздух за здраве ” и като член на неофициалната мултиекспертна група за климатични промени. Кандидат е от гражданската квота на „ Демократична България ”. В 45-ото Народно събрание бе ръководител на здравната комисия.

Доц. доктор Атанас Славов, 27 МИР Стара Загора , е юрист-конституционалист, учител по публичноправни науки в СУ „ Св. Климент Охридски ”. Доктор по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на СУ. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България! ”, както и на Настоятелството на Института за директна народна власт и на Българската асоциация по политически науки и на други цивилен и професионални организации. Съучредител на гражданската самодейност „ Правосъдие за всеки “. Народен представител в 45-ото Народно събрание, където бе член на Комисията по правни въпроси.

Илина Мутафчиева, 28 МИР Търговище. Тя е докторант по стопанска система и се е посветила на по-активно присъединяване на младежите, включването на уязвими групи и развиването на гражданското общество. Има дълготраен опит в сферите на образованието, устойчивото развиване, правата на индивида и демократичното присъединяване на жителите. Участва в листата като представител на гражданската квота. Завършила е „ Международни стопански връзки “ в УНСС, владее френски и британски език. Илина работи в Дружество за Организация на обединените нации в България по редица акции и начинания на локално, национално и интернационално равнище. Била е два мандата ръководител на Националния юношески конгрес - платформа, сплотяваща младежките организации в България, специалист в редица цивилен организации. 

Катя Панева, 29 МИР Хасково. Катя Панева бе народен представител в 45-ото Народно събрание, определена от Хасково. Тя е магистър по европейска стопанска система и ръководство на администрацията. От 20 години работи в областта на фармацевтиката. Има дълготраен опит в локалната власт и създаването на политики, свързани с локалните общности. Председател и основател е на фонд „ Ин витро “ в Димитровград. Участва интензивно в акциите „ Гласувай без граници “ и „ Искам да гласоподавам “, подкрепящи въвеждането на електронно гласоподаване и улеснението на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически развой в България.

Николай Христов, 30 МИР Шумен. Адвокат със лична адвокатска фирма от 11 години. Учредител е на „ Да, България! “ и е член на Националния съвет на придвижването. Николай Христов се занимава интензивно с социална активност от митингите през 2013 година Бил е член на съдружие „ Институт за свободен капитализъм АТЛАС “, споделящо концепциите и философията на свободата, либерализма и капитализма. Николай има упоритостта в идващия парламент да работи за понижаване на бюрокрацията и другите спънки за свободна стопанска самодейност.

Веселин Калановски, 31 МИР Ямбол. Актьор, член на Изпълнителния съвет на “Да, България! ” и общински консултант от “Демократична България ” в Столичния общински съвет. Участва в десетки театрални, кино и телевизионни планове. Член на УС и зам.- ръководител на АртистАутор (сдружение за протекция на авторски и сродни права на актьорите). Съосновател и Председател на УС (до 2001 г.) на Свободен спектакъл. Преподавател по актьорско майсторство (до 2004 г.). Участвал е като член в комисията за дотации на театрални планове към Министерството на културата. Активен участник в гражданските митинги през последните 31 години. Работи интензивно за опазването на културното завещание. Семеен, с четири деца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР