Аталанта спечели с 4:1 гостуването си на Емполи от осмия

...
Аталанта спечели с 4:1 гостуването си на Емполи от осмия
Коментари Харесай

"Аталанта" се развихри срещу "Емполи" и гледа уверено към "Олд Трафорд"

" Аталанта " завоюва с 4:1 гостуването си на " Емполи " от осмия кръг на Серия " А ". Макар и без контузени съществени играчи, като Песина, Джимсити, Госенс и Хатебур, " черно-сините " от Бергамо сътвориха редица чисти голови положения, пропуснаха дузпа, и изцяло справедливо записаха четвърти триумф от началото на шампионата.

Той ще увеличи в точния момент самочувствието на момчетата на Джанпиеро Гасперини преди идващия мач на отбора - посещение на " Олд Трафорд " против " Манчестър " Юнайтед в Шампионска лига. Двубоя ще може да гледате директно в ефира на bTV Action в сряда вечер от 22:00 ч.

Снимка: Getty Images

Под топлите есенни слънчеви лъчи в Тоскана, гостите от Бергамо поведоха с два гола още до 29-ата минута. В 11-ата Йосип Иличич приключи съвършена композиция сред него и Марио Пашалич, само че второто попадение на словенеца бе надалеч по-красиво. Той се разписа с превъзходен техничен шут от границата на наказателното поле, завъртайки топката с левия крайник в далечния ъгъл на вратата. Иличич е единственият чужденец, отбелязал най-малко едно попадение във всеки сезон на Серия " А " от 2010/11 насам. За трети път в своята кариера той осъществя две попадения при посещение на " Емполи ", откакто го стори с екипа на " Фиорентина " през 2015 и 2016 година

" Емполи " понижи изоставането си в 30-ата минута. В своя мач номер 100 в италианския хайлайф Федерико Ди Франческо се разписа с съвършен диагонален удар по тревата от към 12-13 метра. Това бе десето попадение в кариерата на нападателя в калчото, както и за " адзурите " от старта на шампионата. Техните упоритости за позитивна развръзка обаче бяха премахнати незабавно след почивката. Още в 49-ата минута централният бранител Матия Вити си означи автогол и " Аталанта " възвърне преднината си от две попадения.

Снимка: Getty Images

Иличич пропусна да я усили в допълнение и да оформи хеттрик, стреляйки над вратата от дузпа в 67-ата минута. Впоследствие пропуск пред вратата на домакините направи Руслан Малиновски, както и Дуван Сапата, само че колумбийският нападател се реваншира в 89-ата минута. Пашалич асистира за повторно в срещата, а Сапата означи своя гол номер 100 в Серия " А ".

" Аталанта " към този момент няма загуба в 10 следващи гостувания на турнирно равнище, до момента в който " Емполи " загуби за четвърти път в пет дуела на ст. " Кастелани " от началото на шампионата, както и за четвърти път в 10 семейства от съперничеството с " Богинята " (3 победи). Отборът на Гасперини събра 14 точки и се изкачи до шестото място в класирането. " Емполи " остава с девет точки в средата на таблицата.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР